UPDATE Primarul de Techirghiol, Adrian Stan, prins în flagrant când lua șpagă

Adrian Stan, primarul de Techirghiol. FOTO Facebook
Adrian Stan, primarul de Techirghiol. FOTO Facebook

UPDATE 24 octombrie: Adrian Stan a fost arestat pentru 30 de zile.

Unul dintre cei mai apreciați primari din județul Constanța a ajuns pe mâna procurorilor anticorupție. Adrian Stan, șeful administrației locale de la Techirghiol a fost reținut după ce a primit mită. Reamintim că Adrian Stan a câștigat al doilea mandat al său cu 80% dintre voturile localnicilor.

Flagrantul a avut loc vineri după ora 16.00, iar la mai puțin de două ore mai târziu Adrian Stan era deja reținut pentru luare de mită în formă continuată.

Iată ce spun procurorii de la DNA Constanța:

“În perioada 2013 – 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al orașului Techirghiol, a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuție lucrări.

La data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol.
În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

Adrian Stan a fost reținut pentru 24 ore și sâmbătă după amiază va fi prezentat magistraților de la Tribunalul Constanța cu o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Adrian Stan a fost dus la arestare
Adrian Stan a fost dus la arestare

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. toti primarii fac la fel este un obicei cu aceste comisioane,sa vedeti la primaria costinesti ca-i la fel numa ca comisionul este de 30%,iar slugile dau ca nu au incotro trebuie sa tina in puscarie derbedeii comunei care la randu lor ia facut oamenii aici vorbim de fratii Balan Virgil si Alexandru care beneficiaza de contracte dircte ,licitatii masluite ,au acaparat tot banul public din primarie.Nu mai exista oare vreo firma care sa deserveasca interesele comunei cu banii publici?Acesti indivizi certati cu legea folosind influenta isi bat joc de concetateni si de banul public cu lucrari de constriuctii facute de mantuiala in frunte cu Dore de la magazinul ,,Ora cinci” ,care aduce cea mai proasta marfa iutand de calitate si la niste preturi super exorbitante ca are contracte cu primaria si isi permite stiind sigur ca banii ii intra in firma nu-i ies.DNA-ul poate se va sesiza si va opri acest macel pe banul public.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*