Primăria Valu lui Traian e hotărâtă să desființeze stațiile de microbuz. Motivul e legat de nepăsarea Consiliului Județean Constanța în rezolvarea problemelor cu transportatorii

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian

O adresă transmisă de Primăria Valu lui Traian către Consiliul Județean Constanța readuce pe tapet vechea problemă a firmelor de transport persoane care tranzitează comuna. Microbuzele care primesc aviz de la Consiliul Județean Constanța sunt mereu supra-aglomerate. Paradoxal, spune primarul Florin Mitroi, Administratorul Județului, Mirela Matichescu nu a luat nicio măsură în acest sens în ciuda nenumăratelor sesizări.

“În ultimii 3 ani am revenit periodic către dumneavoastră cu adrese însoțite de planșe foto și reclamații colective semnate de cetățenii din Valu lui Traian care dovedeau că transportatorul ce efectuază curse și are aviz de oprire în stații pe ruta Valu – Constanța tratează călătorii ca pe niște saci de transport. Aceste aspecte au fost verificate inclusiv de agenți de control ai CJC. S-a constatat că în mașini se înghesuie pasagerii mult peste limita bunului simț, că mașinile folosite sunt vechi și parțial neconforme și că cetățenii reclamă un comportament total neadecvat al șoferilor și taxatorilor”, spune adresa semnată de primarul Florin Mitroi.

Reprezentanții Primăriei Valu spun că microbuzele sunt deja pline atunci când ajung în localitate, iar firmele de transport refuză să suplimenteze numărul de mașini.

Și cum licențele transportatorilor sunt oferite de Consiliul Județean Constanța, nimeni altcineva nu poate să facă nimic. Adresa primăriei Valu menționează că “patronatul firmei de transport are un rol important în cadrul comisiei ce acordă licențele de transport”.

Îndemnul Primăriei Valu lui Traian către reprezentanții Consiliului Județean este unul simplu și sunt oferite și soluții precum: autobuzele din Medgidia să oprească în Valu.

Primarul Florin Mitroi trece însă la următorul pas și îi anunță pe cei din Consiliul Județean că Primăria nu va mai acorda avize pentru stațiile de microbuz. Din păcate, singurii care vor avea de suferit vor fi elevii și navetiștii care lucrează în Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Consiliul Județean Constanța face verificări privind transportul public de persoane din Valu lui Traian | Constanța NEWS
  2. Locuitorii din Valu lui Traian au de acum mai multe curse de transport public persoane și stații de autobuz | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*