Primăria spune că pe bulevardele principale din Constanța se circulă în condiții normale

Bulevard din Constanța după deszăpezire. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanței spune că joi dimineața se circulă în condiții normale pe bulevardele principale, iar pe străzile secundare în condiții de iarnă.

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, începând din această dimineață,  vremea  se menține deosebit de rece și vântoasă. Cerul va fi temporar noros și trecător va mai ninge slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă în jurul valorii de -3 grade. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 60 km/h, spulberând zăpada.

În acest moment, în municipiul Constanța se circulă în condiții normale pe bulevardele principale iar pe străzile secundare, în condiții de iarnă. Primăria Municipiului Constanța a intervenit și noaptea trecută cu 20 de utilaje dotate cu lame și 9 sărărițe pentru degajarea arterelor principale. 10 persoane au ajuns aseară în adăpostul Serviciului Public de Asistență Socială de pe șoseaua Mangaliei, acolo unde beneficiază de hrană, adăpost și băuturi calde.

La această oră, RADET nu înregistrează probleme în ceea ce privește distribuirea energiei termice la nivelul municipiului Constanța.

“Facem apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele decât dacă este neaparat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă. Vă rugăm să folosiți mijloacele de transport în comun ale RATC, care circulă în condiții normale. Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.
Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor.
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0799606189.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*