Primăria Ovidiu majorează taxele și impozitele cu indicele de inflație

Primăria orașului Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu
Primăria orașului Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu

Având în vedere principalele modificări aprobate de Guvernul României cu privire la codul fiscal, creșterea salariului minim pe economie, coroborat cu creșterea tarifelor la utilități ce impun costuri suplimentare la bugetul local, au fost ajustați coeficienții de calcul al impozitului în funcție de reglementările legale și necesitățile de dezvoltare ale orașului Ovidiu.

Conformart.491din Legea 227/2015, nivelurilor impozitelor și taxelor pentru anul 2019 vor fi majorate cu indicele de inflație comunicat de Ministerul de Finanțe, respectiv 1,30%.

Principalele modificări pentru anul 2019 sunt următoarele:

  • taxa de salubritate ramâne la același nivel ca în anul 2018, respectiv 86,62 lei/persoană/an (compusă din colectare, transport și neutralizare), pentru cei care conform legii pot beneficia de subvenție acordată de primăria Ovidiu și care au venituri cumulate mai mici de 1300 lei/luna/membru de familie. Tariful de salubritate nesubvenționat este 106,62 lei/an ( calculat la nivelul anului 2018, indexat cu indicele de inflație de 1,30%, plus contribuția la fondul de mediu );
  • pentru clădirile rezidențiale ale persoane fizice, cât și pentru toate tipurile de clădiri ale persoanelor juridice, impozitul este majorat cu 10% (față de maximul posibil conform legii de 50%);
  • impozitul mijloacelor de transport hibride se reduce cu 95% ;
  • taxa de căsătorie oficiată în alt loc decât sediul stării civile se reduce de la 1500 la 1000 lei;

Pentru plata integrală până la data de 31 martie 2019 a impozitelor pe clădiri, teren și autovehicule beneficiați de următoarele reduceri:

  • persoane fizice 10%
  • persoanejuridice 5%

“Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră în demersurile noastre pentru modernizarea și dezvoltarea orașului Ovidiu, a satelor Poiana și Culmea, mulțumindu-vă anticipat”, a transmis primarul George Scupra.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*