FOTO VIDEO Primăria Medgidia încurajează căsătoriile din oraș. 260 cupluri noi au primit bani și o seară de neuitat din partea Administrației Locale

Primarul Valentin Vrabie alături de un nou cuplu din municipiu. FOTO CTnews.ro
Primarul Valentin Vrabie alături de un nou cuplu din municipiu. FOTO CTnews.ro

Te căsătorești în Medgidia? Primăria îți va da 1500 de lei. E ca o primă pentru căsătorie deși primarul Valentin Vrabie o numește altfel. Primăria Medgidia a oferit un stimulent financiar familiilor nou constituite, în valoare de 1500 lei.

Aseară la restaurantul Luxor, 260 de cupluri de tineri căsătoriți au petrecut la seara dedicată lor de către Primăria care prețuiește întemeierea unei familii în comunitatea locală. Tinerii care și-au unit destinele în 2017 și în 2018 au fost felicitați de primar, au primit câte 1500 de lei fiecare, iar doamnelor le-au fost oferite buchete mari de flori.

“E un cadou-premiu, adică cei care reușesc să se căsătorească trebuiesc premiați, trebuiesc îndemnați spre a-și uni destinele, pentru că vedeți cât de minunat este acest moment! Mai ales că, am văzut cu toții, că Medgidia începe să existe și-n județul Constanța și oamenii au început să-și dorească mai mult – ceea ce este foarte important. Sunt speranțele oamenilor care acum au început să le și spună” spune primarul Valentin Vrabie.

Condiţiile cumulative pentru acordarea banilor sunt: cel puţin unul dintre soţi să se afle la prima căsătorie, cuplul de tineri căsătoriți să aibă domiciliul pe raza municipiului Medgidia și, cel mai important, cununia civilă să fi fost oficiată la Casa Căsătoriilor din oraș.

În Medgidia, numărul căsătoriilor a crescut de la an la an deși nu se poate spune că din cauza cadourilor oferite de Primărie. Însă sunt și cupluri care au conviețuit fără acte de la Starea Civilă, iar în ultimi doi ani și-au oficializat relația. Una peste alta, inițiativa primarului Vrabie a prins la public, iar tinerii căsătoriți au răspuns “prezent” chemării la petrecerea dată în cinstea lor.

“De anul trecut până acum cifrele creșterii cuplurilor în orașul Medgidia au crescut cam cu 50%. Acesta o fi motivul pentru care au crescut căsătoriile? Nu știm, dar e un semn bun și nu am decât să mă bucur că e un lucru care e perceput bine și după cum ați văzut și dumneavoastră este acceptat, și oamenii se bucură când le creezi astfel de momente. Chiar dacă nu e mare lucru acest premiu-cadou, e meritul lor! Sunt oameni extraordinari în Medgidia și mă voi implica în a-i chema și în a-i atrage în dezvoltarea acestui oraș care a fost lăsat zeci și zeci de ani de izbeliște și a fost acaparat de oameni care nu au avut niciun interes ca orașul să devină ceeea ce merită de fapt” spune cu năduf, primarul Valentin Vrabie.

Tot restaurantul Luxor a fost plin de cupluri care de care mai frumoase și mai elegante. Tinerii din Medgidia au cântat, au dansat, s-au prins în horă cu primarul orașului și au petrecut toată seara.

“E ceva unic! Am făcut pasul acesta în iunie 2017 pe data de 10. Petrecerea asta și ințiativa primarului mi se pare ceva foarte frumos și neașteptat în același timp. Nu am mai văzut așa ceva nicăieri până acum” spune Roxana Lungu, o tânăra mămică care își ține fetița în brațe la masă.

“Pe 30 iunie 2018 ne-am căsătorit; a fost foarte frumos și e o mare bucurie sufletească și o împlinire pentru noi. Acum avem și un copil care se dezvoltă în burtică… Suntem fericiți și ni se pare deosebit gestul Primăriei Medgidia pentru tinerii căsătoriți. Ne bucurăm că încă mai există asemenea gesturi” spune un tânăr vizibil emoționat de toată atmosfera serii de la Luxor. Iar soția lui adaugă: “Banii aceștia o să-i investim în noua noastră casă!”

Sociologii care studiază comportamentul societății spun că niciun efort nu va putea re-stabili natalitatea în România: generaţia tânără emigrează, iar cei care rămân se căsătoresc mai târziu și au copii mai târziu; de obicei unul.

Însă Primăria din Medgidia pariază pe generația tânără și pe cuplurile care aleg să rămână în oraș și să participe la dezvoltarea lui. Până la urmă, ei sunt cei care vor împinge țara spre viitor și începutul este în orașul lor, în Medgidia. Iar Valentin Vrabie le încurajează eforturile, prin orice gest, cât de mic.

“Medgidia este situat în județ cam în centru, și eu spun că Medgidia este inima acestui județ. Iar inima trebuie să bată și să dea un semn pozitiv și social și cultural și uman, sportiv și în toate domeniile de implicare” spune cu mândrie edilul orașului, Valentin Vrabie.

Înainte de 1850, Medgidia era un cunoscut târg de cereale. În zilele noastre a ajuns cel mai populat oraș după Constanța, urmat de Mangalia şi Năvodari. Medgidia are, în prezent, aproape 40 de mii de locuitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*