Primăria Cumpăna și IPJ Constanța au demarat campania „Refuz sa devin o victimă”

Campania „Refuz să devin o victimă“ a demarat la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

La Centrul Multifuncțional de Asistență Socio – Medicală din comuna Cumpăna, județul Constanța a avut loc în cursul zilei de 14 noiembrie, derularea campaniei de informare „Refuz să devin o victimă”.

Aceasta campanie se desfășoară în cadrul protocolului de colaborare dintre Inspectoratul Județean de Poliție Constanța și Primăria comunei Cumpăna, protocol ce a fost semnat la data de 18 iunie.

Obiectivele protocolului de colaborare sunt:

  • prevenirea infracțiunilor;
  • prevenirea abandonului școlar:
  • prevenirea violenței în școli,
  • informarea cu privire la oportunități de recalificare și de inserție în muncă,
  • promovarea drepturilor omului și a egalității de șanse;
  • organizarea comună și participarea la sesiuni de informare, conștientizare și sensibilizare cu privire la problematica comunității.

 

La aceasta dezbatere au participat, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Constanța, precum și ai Direcției Generale de Asistență Socială – Constanța, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centru regional Constanța, directori ai școlii și ale celor două grădinițe din localitate.

Campania „Refuz să devin o victimă“ îşi propune să lupte împotriva violenţei şi traficului de persoane. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la traficul de carne vie, conform unui raport realizat de Eurojust şi Europol.

Autorităţile europene atrag atenţia şi asupra numărului tot mai mare de minori exploataţi în străinătate. Cei mai mulţi copii provin din ţara noastră şi sunt de etnie rromă. Şi tinerele românce ajung victime ale traficului de persoane.
Primul pas în atragerea tinerelor este promisiunea unui salariu atrăgător de până la 3.000 de euro pe lună, în condiţiile în care în România se câştigă de zece ori mai puţin. Cele mai multe dintre victimele traficului de persoane ajung în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Franţa.

„Să nu aveți încredere în oameni, mai ales în necunoscuți, căci în ziua de astăzi lumea este rea!” – acesta este sfatul unei tinere victime a traficului de carne vie, care a apelat la ajutorul specialiștilor după ce a reușit să scape din ghearele proxeneților.

Numai anul trecut, în atenția specialiștilor Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, filiala Constanța, au ajuns 18 tinere constănțene, victime ale traficului de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*