Primăria Constanța se pregătește de viscol. Utilajele de deszăpezire ies în stradă sâmbătă după-amiază

Utilaj de deszăpezire. FOTO jurnaldebuzau.ro
Utilaj de deszăpezire. FOTO jurnaldebuzau.ro

Codul portocaliu de viscol pune în gardă și administrația locală din Constanța. Primăria a primit o avertizare meteorologică pentru noaptea de sâmbătă spre duminică. Atunci vor apărea primele precipitații mixte sub formă de ploaie, care se vor transforma repede în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în rafale cu până la 75 km/h și temperaturile vor ajunge la -9 grade Celsius.

Comandamentul de iarnă al Primăriei Constanța a luat câteva decizii menite să prevină problemele din oraș:

– utilajele de deszăpezire să fie pregătite pentru intervenție începând din după-amiaza zilei de sâmbătă;

– stocul materialului antiderapant să fie pregătit (6000 de tone de amestec de nisip și clorură de sodiu și stocul de motorină de 3000 de tone);

– la adăpostul pentru oamenii străzii, situat pe strada Soveja, să fie pregătite 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele consultate și trimise de Spitalul Județean Constanța;

– până la următorul comandament, care va avea loc sâmbătă, la orele 10.00 se va optimiza planul de intervenție prin întocmirea unor hărți care să conțină amplasarea utilajelor de deszăpezire, locațiile și modul de acționare pe intervale orare.

Reprezentanții Primăriei le recomandă șoferilor să nu parcheze în locuri care ar îngreuna accesul utilajelor de deszăpezire și să evite să se deplaseze pe drumurile publice cu autoturismele proprii. Totodată, este recomandată evitarea parcării în apropierea arborilor care prezintă pericol de prăbușire.

Dispeceratul de Situații de Urgență al Primăriei Constanța este disponibil non-stop la numărul de telefon 0241.550.055

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*