Primăria Constanța pune la bătaie 1,75 milioane lei pentru evenimentele acestei veri: Mamaia Copiilor, Filme în Aer Liber, Ziua Copilului, Triathlon și Ziua Constanței

Ocean Lava Mamaia
Triathlon la Mamaia

Primăria Constanța își încearcă din nou norocul cu mai multe licitații de evenimente. Discutăm despre evenimente care au fost anulate în anii trecuți fie pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitație, fie pentru că Primăria avea cereri absurde sau dificil de urmat de o companie interesată să organizeze un astfel de eveniment.

Ziua Constanței 2018

Ziua orașului nu a mai fost sărbătorită de pe vremea lui Radu Mazăre. Fostul primar a încercat să o transforme într-o paradă, dar succesul mic al evenimentului l-a determinat să renunțe la un astfel de eveniment.

Primăria condusă de Decebal Făgădău pune la bătaie un buget de 200.000 lei pentru celebrarez zilei orașului. În ciuda bugetului mic pentru un astfel de eveniment, partea cea mai ciudată a acestei cereri de oferte este faptul că administrația locală are pretenția ca organizatorii să se mobilizeze în mai puțin de două săptămâni și într-o perioadă în care sunt și sărbătorile pascale.

Data limită pentru depunderea propunerilor este de 13 aprilie 2018, iar evenimentul are loc pe 21 mai.

Ziua Copilului 2018 la Constanța

Un buget nu foarte mare a fost alocat și pentru Ziua Copilului. 150.000 lei va primi firma sau asociația care poate să convingă comisia de licitație că este în stare să-i bucure pe cei mici de ziua lor.

Și aici, data limită este de 13 aprilie, iar ofertele sunt deschise pe 20 aprilie.

“Mamaia copiilor” – un festival de 600.000 lei

Festivalul Mamaia a murit, dar sora sa mai mică, evenimentul dedicat copiilor ar putea să aibă loc în 2018. Primăria Constanța a alocat un buget de 600.000 lei pentru ediția din 2018.

În acest caz, administrația locală a acordat un termen de depunere a proiectului pentru 27 aprilie, adică mai puțin de o lună de la anunțarea lui.

“Filme în Aer Liber” – o idee copiată de la un voluntar

Amatorii de filme, turiști sau localnici ar putea avea în vara lui 2018 parte de mai multe vizionări în aer liber.

Nu este prima dată când Constanța vede un astfel de eveniment. În trecut, Victor Maxim de la Asociația Descoperă Constanța a făcut un eveniment similar în Piața Ovidiu. Atunci, Primăria Constanța nu a dat niciun ban. Acum, administrația locală a preluat ideea și chiar e dispusă să cheltuiască 300.000 lei pentru eveniment.

Data limită de depunere a proiectelor este 27 aprilie 2018.

Triathlon cu buget mare

Dacă Ziua Copiilor nu este atât de importantă pentru Primăria Constanța, pentru un eveniment sportiv pentru amatori și profesioniști mai-marii orașului au găsit de cuviință să aloce 500.000 lei. Otganizatorii interesați au la dispoziție 4 săptămâni pentru a veni cu un proiect bine scris, care să convingă o comisie de licitație.

În Mamaia au mai avut loc astfel de evenimente. Ele au fost criticate pentru faptul că s-au desfășurat în timpul sezonului estival și au blocat circulația prin stațiune pe cel puțin un sens de mers.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*