Primăria Constanța plătește în avans către CET – Electrocentrale S.A. o parte din subvenție. Prețul Gigacaloriei scade la 225 de lei

Primarul Constanței, Decebal Făgădău. FOTO Cătălin SCHIPOR

Constănțenii ar putea renunța la spălatul la lighean dacă conducerea Electrocentrale S.A. ar începe furnizarea apei calde după osul aruncat de primărie – o parte din banii pentru subvenții plătiți în avans. Problema de la Constanța urmează să se discute la București între edilul Constanței și miniștrii Energiei și Finanțelor.

Consilierii locali constănțeni s-au întrunit și au votat reducerea gicacaloriei cu … 25 de lei față de anul trecut, adică de la 250 lei, la 225 lei. De asemenea s-a aprobat și o rectificare bugetară pentru ca Primăria Constanța să poată achita o parte din subvenția pentru căldura din această iarnă către Electrocentrale S.A.

„O parte din bani se regăsesc în bugetul local 2018, o parte din bugetul local 2019. S-a aplicat o reducere pentru gigacalorie. Începând din 1 octombrie gigacaloria la Constanța costă 225 lei. Această hotărâre de astăzi reprezintă o soluție pe termen scurt și mediu. Municipiul Constanța a făcut tot posibilul pentru a asigura furnizarea apei calde către constănțeni. Constănțeanul le plătește indemnizația”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Acesta a mai precizat că pe 3 octombrie urmează să se întâlnească la București cu miniștrii Finanțelor și Energiei, unde va discuta problema sistemului centralizat din Constanța.

„Avem peste 60.000 de apartamente, vedem că astăzi 150.000 de constănțeni sunt victimele acestei gâlcevi dintre Electrocentrale și RADET”.

Pentru iarna 2018 – 2019 sunt alocați de către Primăria Constanța 55 de milioane de lei ca și subvenție ce se va plăti către CET.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*