Primăria Constanța alocă 1300 lei pentru un loc de joacă. Reamenajările privesc 36 zone din oraș

Locurile de joaca din municipiul Constanța au ajuns ruine. FOTO OPC Constanța

Orașul Constanța s-a transformat în ultimii ani într-un loc care nu încurajează jocul celor mici. Locurile verzi dintre blocuri au fost oferite unor dezvoltatori imobiliari și, în locul toboganelor, au apărut fundații sau chiar construcții noi.

După o “razie”a OPC Constanța care nu a avut nicio finalitate (pentru că amendarea Primăriei ar fi însemnat cheltuieli în plus din banii noștri), admnistrația locală pare, în sfârșit, pregătită să ofere și celor mici o bucurie.

Primăria Constanța a anunțat că alocă 47.110,70 lei (fără TVA) pentru reamenajarea a 36 locuri de joacă din oraș. Câștigătorii licitației trebuie să pregătească terenul, să-l doteze cu elemente noi de joacă, să monteze bordurile și să amenajeze aleile.

Suprafața de joacă trebuie să fie făcută din covor de cauciuc reciclat, vopsi în culori vii. Totodată, gardurile vechi, metalice trebuie dezafectate și înlocuite cu unele din lemn viu colorat.

Suma pentru fiecare loc de joacă trebuie să fie de până la 1300 lei. De menționat că un simplu tobogan drept de 3,5 m lungime poate fi achiziționat din magazinele de specialitate cu 1413 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*