Primăria Constanța a anunțat că 13 sărărițe împrăștie material antiderapant

Iarnă în Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Iarnă în Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că, în intervalul 15 ianuarie ora 10:00 – 16 ianuarie ora 08:00, va ninge temporar, iar stratul de zăpadă va fi de 6 – 8 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze de 3 – 7 km/h, temperaturile minime vor fi între -4 și -5 grade Celsius, iar cele maxime între -2 și -1 grade Celsius.

Ținând cont de faptul că zăpada a început deja să se depună pe carosabil, 13 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe străzile din municipiul Constanța, zonele vizate în principal fiind intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (unități de învățământ, spitale, secții de poliție și alte instituții). Totodată, 27 de utilaje cu lamă sunt pregătite pentru a interveni, dacă situația o va impune.

Stocul de material antiderapant pregătit de Primăria Constanța pentru combaterea poleiului atât pe carosabil, cât și pe trotuare este de 6.500 de tone (25% clorură de sodiu și 75% nisip), iar stocul de carburant necesar acțiunilor de deszăpezire este de 30.000 de litri.

Utilajele cu lamă vor fi poziționate în următoarele intersecții: Poarta 1 (2 utilaje lamă cu sărăriță), bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia – Pescărie (1 sărăriță și 2 lame), bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriță și 3 lame), str. Suceava – Boema (1 sărăriță și 2 lame), bd. I.C. Brătianu (1 sărăriță și 3 lame), șos. Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriță și 3 lame), bd. I.C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei (1 sărăriță și 3 lame).

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*