ANPDCA implementează la Cernavodă un proiect pentru consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști

Grădinița numărul 4 din Cernavodă. FOTO CTnews.ro

Primăria Cernavoda aduce la cunoștință că, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, implementează proiectul „TEAMP-UP-Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

În acest sens, se dorește consolidarea și dezvoltarea rețelei de asistenți maternali profesioniști la nivelul județului Constanța.

Persoanele care doresc să urmeze cursurile de calificare profesională pentru desfășurarea activității de asistent maternal profesionist se pot adresa de luni până joi- orele 8.00-16.30 și vineri orele 8.00- 14.00, Serviciului Management de Caz pentru Copil – Biroul Alternative de tip Familial din Constanța, str. Ciprian Porumbescu, nr. 2, județul Constanța sau la nr. de telefon 0241/488650, persoană de contact doamna Simona Neli Constantinescu.

Condițiile necesare pentru desfășurarea activității de asistent maternal profesionist prevăzute de legislația actuală sunt :

  • Solicitanții să fie absolvenți a cel puțin 10 clase;
  • Solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenți personali și calitatea de asistenți maternali profesioniști;
  • Solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari și calitatea de asistenți maternali profesioniști;
  • Solicitanții trebuie să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte) și să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament;
  • Solicitanții trebuie să prezinte disponibilitatea pentru a primi în plasament cel puțin doi copii;
  • Solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familie din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Evaluarea psihologică se va efectua, de asemenea, tuturor
    membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști;
  • Solicitanții să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*