Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu a participat, la Bruxelles, la cea de-a 127-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu

În perioadă 31 ianuarie – 1 februarie, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța a participat, la Bruxelles, la cea de-a 127-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor. Că și membru titular al Comitetului European al Regiunilor din partea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, președintele CJC a fost desemnat să reprezinte UNCJR la ceremonia de semnare a Alianței pentru Coeziune.

Alianță pentru Coeziune este o coaliție a tuturor entităților (guverne naționale, regionale, locale, IMM-uri, ONG-uri, școli, universități, organizații, etc) ce susțin faptul că politică de coeziune a UE ar trebui să reprezinte un pilon al viitorului UE. Alianță a fost creață prin cooperare, între principalele asociații europene ale orașelor și regiunilor și Comitetul European al Regiunilor. Obiectivul Alianței pentru Coeziune este de a transmite un mesaj clar factorilor de decizie instituționali cu privire la importantă asigurării unei politici de coeziune puternică pentru toate regiunile după 2020 și poziția cheie pe care politică de coeziune trebuie să o ocupe în viitorul Uniunii Europene.

“Prin semnarea acestei declarații se vor creă premisele unei mai bune colaborări între regiuni, orașe, municipii și va crește cooperarea cu sectorul privat, instituțiile din domeniul cunoașterii și partenerii sociali la nivel național. Sunt sigur că această politică de coeziune va stimula crearea de noi locuri de muncă, creșterea economică durabilă și o infrastructură modernă” a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Ceremonia de semnare a Alianței pentru Coeziune a avut loc la Parlamentul European, cu participarea domnului Karl-Heinz Lambertz, Președinte al Comitetului European al Regiunilor și a reprezentanților fiecărei asociații din delegație ce au susținut crearea acestei Alianțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*