Premii internaționale la Medgidia, obținute de elevul de clasa a XI-a, Theodor Florentin Furtună

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia obține noi premii internaționale. Continuând tradiția participării la concursuri extrașcolare de înaltă valoare științifică și cu efecte educative incontestabile, și în acest an școlar elevii din Medgidia au concurat cu elevi nu doar din Europa, ci chiar din întreaga lume.

Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a, a obținut la concursul „NASA Ames Space Settlement“, Premiul II, Categoria Eseu Literar, cu o lucrare originală – Nova Civitas Solis – în care a prezentat o posibilă organizare statală a unei stații orbitale.

Theodor a participat și la „Genius Olympiad“, organizată de Oswego State University of New York, unde s-a calificat în finala Categoriei Business Plan (30 de finaliști din întreaga lume) cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze Parcurile Naționale din România.

Pe baza acestor rezultate, Theodor Florentin Furtună este invitat la International Space Development Conference (ISDC), organizată de NASA și National Space Society, între 6 și 9 iunie 2019, în Arlington, Virginia și la faza finală a Olimpiadei Geniilor organizată de Oswego State University of New York, între 17 și 23 iunie 2019, în Oswego, New York. Tot universitatea newyorkeză a facilitat pentru toți finaliștii din acest an o vizită de studiu la marile universități americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia, and Princeton University, în perioada 21-27 iunie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*