Pre-campanie în defavoarea cetățenilor. PSD, PMP și PNL se ceartă prin comunicate de presă

Consilierii municipali din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Consilierii municipali din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Ședința extraordinară de Consiliu Local Municipal Constanța prin care Primăria cerea acordul unui împrumut pentru plata combustibilului RADET din această iarnă s-a transformat, ca de obicei în circ. Consilierii PNL s-au abținut de la vot și abia după ședință au început să vină reacțiile.

Primii au fost social democrații. Ei susțin că liberalii sunt mânați de orgoliu și nu văd interesele cetățenilor.

“Am avut cu toții în față un memoriu argumentat în care ni se cerea tuturor o decizie simplă. Să luăm un împrumut pentru ca oamenii în mijlocul cărora trăim să nu riște să rămână în frig pe perioada iernii. Oricâte explicații politice ați găsi, oricâte justificări îmbrăcate frumos ați încerca, realitatea este că vă interesează mai mult jocurile politice și mult mai puțin soarta constănțenilor. Din fericire, oamenii au ales bine în iunie. Ei întodeauna au dreptate iar noi, consilierii PSD, am înțeles ce trebuie să facem în slujba lor. Din nefericire pentru dumneavoastră trebuie sa dați explicații oamenilor și nu șefilor de partid care încă nu au uitat gustul înfrângerii. De această decizie beneficiază toți constănțenii nu doar cei care au votat cu PSD”, se arată în comunicatul semnat de Consilierii PSD Constanța.

Nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos. Răspunsul venit la mai bine de 28 ore de la ședința de Consiliu și 17 ore după cel al PSD reia vechile acuzații la adresa social-democraților.

“Grupul de consilieri liberali nu se va lăsa şantajat de manipulările mediatice şi electorale  marca PSD şi va vota mereu responsabil, ȋn interesul constănţenilor. Problemele oraşului sunt create exclusiv de administraţia PSD ce joacă rolul pompierului care ȋşi dă foc singur la casă după care, ȋşi asumă, victorios, stingerea incendiului. Nu credem că disco-socialiştii sau socialiştii de caviar din Constanţa au interes pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor. Dacă există o preocupare pentru identificarea soluţiilor, acestea erau puse ȋn aplicare ȋn ultimii 16 ani de zile. Astăzi aveam un CET nou , aşa cum ne-a fost promis ȋn campania electorală, şi nu mai era necesar să ne ȋmprumutăm pentru a asigura căldura ȋn casele constănţenilor” subliniază preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Constanţa, Vergil Chiţac.

Liberalii spun că aleșii PSD orchestrează falimentul RADET și RATC prin ceea ce fac și dau vina pe lipsa de transparență a municipalității pentru abținerea de la vot. Cu alte cuvinte, consilierii de dreapta consideră că situația trebuia amplu dezbătută încă din ședința de luna trecută și că nu au avut timpul necesar să studieze proiectul pentru că a fost propus “de pe o zi pe alta”.

Partidul Mișcarea Populară a votat de această dată alătuti de PSD și chiar și aleșii PMP critică reacția PNL.

“Votul PMP a fost în favoarea acestui proiect. Așa cum am promis când am câștigat mandatele de consilieri locali să votăm în interesul cetățeanului constănțean și pentru Constanța, continuăm să ne ținem de cuvânt. Cu votul nostru, constănțenii vor beneficia de căldură la început de iarnă și pe parcursul acesteia, deoarece RADET nu poate susține plata către furnizorul său, Electrocentrale SA, iar prețul gigacaloriei a tot crescut în ultimul timp. De aceea are nevoie urgentă de un împrumut bancar, ce va fi achitat până în primăvara viitoare.
Din nefericire, consilierii municipali ai PNL s-au abținut de la vot, fără să conștientizeze cât de vital este ca cetățenii orașului să aibă căldură în case, acum în prag de iarnă. Îmi doresc să își termine ”campania electorală” în care se află de peste 20 de ani și să lucreze în beneficiul și interesul cetățenilor acestui oraș”, a declarat consilierul local PMP, Secil-Givan Cantaragiu, imediat după ședință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*