EXCLUSIV Poluare cu vopsea la Șantierul Naval Daewoo Mangalia. Angajații șantierului naval au înroșit Marea Neagră

Poluare la DMHI
Poluare la DMHI

Ce se întâmplă dincolo de porțile Șantierului Naval Daewoo Mangalia știu numai angajații coreenilor. Unii dintre ei au însă conștiința curată și își fac treaba. Tocmai de aceea, astfel de incidente grave, care în mod normal ar fi trecute cu vederea, ies la iveală.

Pe adresa redacției Constanța NEWS au sosit mai multe fotografii realizate pe data de 18 aprilie. Imaginile surprind momentul în care acvatoriul portuar este poluat cu o cantitate mare de vopsea roșie.

Incidentul a avut loc la bordul navei Ypapanti Valletta care a fost livrată de către DMHI pe 21 aprilie. Vasul, un petrolier de 112.000 TDW, se afla în Cheul C și era supus ultimei operațiuni – vopsirea punții în roșu. Martorii au declarat pentru Constanța NEWS că o cantitate mare de vopsea a ajuns în timpul acestei operațiuni în apele mării.

Așa cum era normal, am solicitat o reacție din partea DMHI. Până la publicarea acestui material ea nu a sosit.

Nava Ypapanti Valletta
Nava Ypapanti Valletta
Poluare la DMHI
Poluare la DMHI

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*