Polițiștii și jandarmii, la datorie de Rusalii

Irina Drăgan, angajată a Jandarmeriei. FOTO Facebook
Irina Drăgan, angajată a Jandarmeriei. FOTO Facebook

Peste 300 de poliţişti și peste 100 de jandarmi se vor afla în stradă, de Sărbătoarea Rusaliilor, în localităţile urbane şi rurale din județul Constanța, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, poliţiştii de la ordine publică, structurile de poliţie rutieră, dar şi polițiștii de investigații criminale, echipele de cercetare la fața locului, de la arme sau cei de la investigarea fraudelor se vor afla la datorie, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşelor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Poliţiştii vor acţiona în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, alături de efective de jandarmi, în proximitatea bisericilor, activitățile urmând a fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză și conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*