Polițiștii și jandarmii constănțeni, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii

Patrula Jandarmi constanteni. FOTO: Jandarmeria Constanta
Patrula Jandarmi constanteni. FOTO: Jandarmeria Constanta

300 de poliţişti din cadrul I.P.J. Constanța și peste 200 de jandarmi constănțeni se vor afla în stradă, în timpul mini-vacanței de Rusalii, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii constănțeni vor derula acțiuni pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, în special cu produse alimentare și mărfuri contrafăcute sau falsificate, împreună cu reprezentați ai instituțiilor statului cu atribuții în domeniu.

Astfel, poliţiştii de la ordine publică, structurile de poliţie rutieră, polițiștii de investigații criminale, proximitate, echipele de cercetare la fața locului (criminalistică), acțiuni speciale, de la arme sau investigarea fraudelor se vor afla în stradă, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşelor de cult. Poliţiştii constănțeni vor acţiona în proximitatea bisericilor, activitățile urmând a fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu toate instituțiile M.A.I. cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din stațiunile turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză și conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Jandarmii vor fi prezenţi în Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche, în cadrul patrulelor mixte şi echipajelor de intervenţie.

Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 31 mai – 5 iunie 2017, peste 100 de jandarmi vor avea în vedere desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice cultural-artistice, sportive, promoţionale ce vor fi organizate în zona de competenţă, dintre care amintim: meciul de fotbal dintre echipele A.S.Litoral Corbu şi A.S.S.C.S. Farul Constanţa ce va avea loc pe 31 mai; manifestările cultural artistice organizate la Constanţa, Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Ciobanu cu ocazia Zilei Copilului în perioada 31 mai – 1 iunie; Marşul sănătăţii pe biciclete ce va avea loc în municipiul Constanţa în data de 31 mai; procesiunea religioasă (icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) organizată de Biserica Sfântul Haralambie, în data de 1 iunie; Târgul de artă şi antichităţi organizat în Piaţa Ovidiu în perioada 02-05 iunie; evenimentul informativ şi de ecologizare organizat pe faleza Cazino Constanţa cu prilejul Zilei Mediului, în data de 3 iunie; concursul sportiv “Triatlon fără asfalt” pe plaja din localitatea 2 Mai, în data de 3 iunie; meciul de fotbal dintre echipele A.S.S.C.S. Farul Constanţa şi C.S. Ovidiu ce se va disputa în data de 3 iunie; manifestările cultural-artistice şi sportive organizate cu ocazia Zilei comunei Pecineaga, Zilei comunei Tortomanu, Zilei comunei Rasova şi Zilei satului Negureni în data de 4 iunie; meciul de handbal masculin dintre echipele A.H.C. Dobrogea Sud Constanţa şi A.H.C. Potaissa Turda în data de 4 iunie.

Totodată, în perioada minivacanţei de Rusalii peste 130 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 32 de obiective din competenţă.

Jandarmii constănţeni vor mai desfăşura şi acţiuni preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activităţile de picnic, în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la importanţa deosebită a protejării mediului înconjurător dar şi pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite.

Pentru un plus de siguranţă şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul minivacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, jandarmii constănţeni recomandă cetăţenilor următoarele:

– să nu lase bunuri de valoare, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme;
– să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi;
– să închidă autoturismele şi să le parcheze în locuri special amenajate şi iluminate corespunzător;
– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;
– să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;
– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

Turiștii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea celei mai apropiate patrule, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*