Polițiștii locali constănțeni au dat peste 1.500 amenzi de aproape 300.000 lei într-o singură săptămână

Stăpânii de câini care au încălcat prevederile legale au fost sancționați. FOTO DGPL Constanța

În săptămâna 18 – 24 iunie, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea activităților comerciale.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 1511 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 288.092 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare.

Cele mai multe sancțiuni – 1.411, au fost date în domeniul circulației pe drumurile publice și ordinii și liniștii publice, valoarea acestora fiind de  în valoare de 211.492 lei. Dintre acestea:

  • 140 au fost pentru nerespectarea normelor legale privind conviețuirea sociala, menținerea ordinii și liniștii publice,
  • 1 sancțiune pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, 690 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil,
  • 438 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare, 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018,
  • 126 sanctiuni pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 4 sancțiuni pentru executarea de lucrări fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public, 1 sancțiune contravenționala pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap,
  • 2 sancțiuni pentru nerespectarea normelor legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși ori agresivi,1 amenda contravenționala pentru încălcarea normelor privind desfășurarea activităților de picnic, etc)

În domeniul disciplinei în construcții și afișaj stradal, Protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale în valoare de 76.600 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*