Polițiștii locali au “făcut curat” în zona Peninsulară a Constanței

Politia Locala Constanta

De la începutul lunii februarie și până pe 25 mai, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării normelor referitoare la protecția mediului în zona Peninsulară a orașului.

În cadrul controlului s-a pus accent pe identificarea problemelor reprezentate de neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților și neîntreținerea fațadelor clădirilor amplasate în zona menționată anterior .

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și a încălcării prevederilor H.C.L nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Proprietarilor de clădiri din zona respectivă li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termene pentru remedierea situațiilor de fapt constatate și anume renovarea fațadei ori a zidurilor imobilelor cu respectarea actelor normative în vigoare.

În urma somațiilor emise de către echipa de control 6 proprietari de imobile au montat plasă de protecție pe clădirile existente de pe Bdul Tomis, Str. Revoluției din 22 Decembrie, Str.Traian și 3 operatori economici din Piața Ovidiu și-au renovat fațadele imobilelor de alimentație publică.

De asemenea, 3 imobile situate pe bulevardul Tomis și str. Dragoș Vodă au fost supuse supraimpozitării conform prevederilor H.C.L nr.27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categorial clădilor și terenurilor neîngrijite.

Cablurile inactive și căzute pe tronsonul str. Ecaterina Varga – str. Vasile Alecsandri și Aristide Karatzali au fost îndepărtate.

“Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să ia măsuri de igienizare și renovare a fațadei, acoperirea cu plasă a clădirii ori cu mesh, unde este cazul”, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*