Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă: zeci de șoferi băuți au fost depistați în două zile

Polițiștii au verificat mai multe autoturisme. FOTO IPJ Constanța

În perioada 9-10 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfășurat acţiuni pentru identificarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Astfel, pe perioada desfășurării activităților, polițiștii rutieri au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care 19 pentru conducerea pe drumurile publice sub influența alcoolului și au reținut 21 de permise de conducere.
Cuantumul amenzilor este de 26.970 de lei.

Cea mai mare concentrație alcoolică depistată a fost de 1,37 mg/l alcool pur în aerul respirat.

„Scopul activităților derulate de polițiștii constănțeni este salvarea de vieţi omenești, consumul de alcool, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum constituind cauze generatoare de accidente rutiere grave“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*