Polițiștii constănțeni sunt acuzați că nu au vrut sa intervină la o tentativa de viol „decât dacă sunt dovezi clare”

Suspectul a fost imobilizat de către martori. FOTO Facebook

Un grup de constănțeni s-au mobilizat duminică seara pentru a prinde un individ care ar fi încercat să violeze o femeie în apropierea unei stații de autobuz. După ce l-au pus la pământ, au sunat la 112 și potrivit unei postări din mediul online, polițiștii Secției 5 ar fi încercat să le dea cu flit.

Reprezentanții IPJ Constanța au informat despre faptul că în seara de 28 iulie în jurul orei 22.10, polițiștii Secției nr. 5 Constanța au fost sesizați despre producerea unui scandal, pe strada Timonei din municipiul Constanța.

„Deplasată, de îndată, la fața locului, patrula de poliție a identificat un bărbat, de 43 de ani, care ar fi agresat, într-o stație de autobuz, o femeie, de 55 de ani, din Constanța”, spun reprezentanții IPJ Constanța.

Martorii spun că de fapt a fost vorba de cu totul altă situație și altă reacție a polițiștilor:

„Poliția română lovește din nou ! Un “bărbat” dacă-l pot numi așa ( locuind la SNC ) , a luat o femeie din stație, i-a pus mâna la gură și a vrut să o violeze, având pantalonii în vine. L-a văzut un om și a început să-l alerge, apoi l-au prins băieții de la barul din cartier. Au sunat la politie, iar poliția le-a spus că ei nu vin decât dacă au dovezi concrete ca ar fi fost tentativa de viol … pai ce concret vrei când femeia aia speriată țipa că o violează, iar el avea pantalonii în vine? Aveți grijă pe unde umblați, mai ales noaptea, că nu poți știi peste cine dai… poliția a venit după aproximativ 20-25 minute !!! …. e inadmisibil” spune Astrid Ciubotaru pe Facebook.

Suspectul, care ar fi lovit victima cu pumnul în față, a fost condus la audieri, acesta având antecedente penale, inclusiv o condamnare pentru viol în trecut, în anul 2007. Acesta este de loc din Caraș Severin și stătea fără forme legale în Căminul SNC.

Ajuns la poliție, individul a solicitat asistență medicală și a fost escortat de către polițiști la Spitalul Județean pentru de specialitate. Ulterior, a fost dus înapoi la poliție și a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la viol, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

Referitor la acuzațiile din mediul online, reprezentanții IPJ Constanța au precizat că s-au făcut verificări și că acestea nu se confirmă.

„Nu au fost sincope de comunicare. Imediat la fața locului a fost direcționată o patrulă“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*