Polițiștii constănțeni au umblat după mărfuri contrafăcute

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au acționat pentru combaterea infracționalității în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, fiind verificate 11 societăți comerciale, din municipiile Constanța, Mangalia și Medgidia. Au fost constatate 4 infracțiuni.

În perioada 4-10 februarie, poliţiştii Serviciului de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au verificat, pe raza municipiilor Constanța, Mangalia și Medgidia, 11 societăți comerciale.

Astfel, polițiștii au constat 4 infracțiuni de punere în circulație a unor produse susceptibile a fi contrafăcute, fiind indisponibilizate peste 200 de bunuri, constând în articole vestimentare și jucării.

Produsele în cauză poartă mărci identice sau similare cu mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 7.700 de lei.

Totodată, polițiștii constănțeni au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în cuantum de 21.000 de lei, dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe și 3 sancțiuni conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*