Politicienii constănțeni, despre Corneliu Vadim Tudor: “M-a făcut mai mult să râd decât să-l iau în serios”

Corneliu Vadim Tudor. FOTO cinemagia.ro
Corneliu Vadim Tudor. FOTO cinemagia.ro

Fostul președinte al Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor a murit în seara de luni, 14 septembrie. Fostul senator era cunoscut pentru excentricitatea sa, dar și pentru modul în care a dus politica la ușa emisiunilor mondene de la TV.

Mihai Petre, președintele partidului M10
Mihai Petre, președintele partidului M10

Politicienii constănțeni au reacționat la vestea morții într-un mod similar. Pe de o parte ei îi laudă cultura generală vastă și inteligența nativă, pe de altă parte îi critică mesajul extremist.

Președintele Partidului M10, Mihai Petre a declarat pentru Constanța News că Vadim Tudor era un reper al extremismului în România.

“Corneliu Vadim Tudor mai mult m-a făcut să râd decât să mă facă să iau în serios activitatea sa sau declarațiile sale politice. A fost și rămâne exponentul curentului naționalist-extremist, un lider care a mobilizat acest filon și l-a dus la un vârf istoric în istoria mișcărilor naționaliste românești. Același Vadim a coborât în derizoriu acest gen de mesaj și i-a zdruncinat credibilitatea. Nu știu dacă astăzi mai avem nevoie de naționalism-extremism, dar sigur avem nevoie de oameni politici de cultură și cu darul sau oratoric.

Din păcate, cu Vadim Tudor moare și ultimul sau, oricum, printre ultimii oameni politici cu o vastă cultură generală fără de care nu poți face politică. Dacă adunăm toate iq-urile parlamentărilor de astăzi și ale multor oameni care se află în prim-planul vieții politice, sunt sub iq-ul lui Vadim. Am mari îndoieli că se va mai ridica vreun lider naționalist-extremist de talia lui Vadim, toți sunt niște pigmei pe lângă el. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a declarat Mihai Petre pentru Constanța News.

Claudiu Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța mărturisește că a participat la o emisiune TV pe 30 iulie unde invitat a fost și Corneliu Vadim Tudor. La momentul respectiv, tribunul și-a adus aminte de numele lui și i-a dăruit o carte cu dedicație. Cartea se numește “Cele mai frumoase aforisme”.

“Am primit de la dânsul o carte și chiar m-a surprins că atunci când a intrat în platou și-a amintit de mine cu nume și funcție, deci are o memorie extraordinară. Era un om cu o cultură generală… era o enciclopedie. Ca om politic lasă loc de interpretări, dar ca om și ca profesor era o enciclopedie. În clasa noastră politică mai sunt și alți oameni excentrici, dar ne vor lipsi atacurile sau picanteriile din media”, a mărturisit Claudiu Palaz pentru Constanța News. 

Claudiu Palaz. FOTO Facebook
Claudiu Palaz. FOTO Facebook

Deputatul liberal Mihai Tararache recunoaște că nu l-a cunoscut personal pe Corneliu Vadim Tudor.

“La ce vremuri trăim astăzi nu ar trebui să mai apară politicieni de genul său. Trăim niște vremuri complicate. Dacă vine cineva și spune niște lucruri în care nici el nu crede nu știu cât bine ne-ar face”, a spus Mihai Tararache pentru Constanța News.

Deputatul PNL Mihai Tararache. FOTO Facebook
Deputatul PNL Mihai Tararache. FOTO Facebook

Președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România, Gelil Eserghep a fost deputat al Partidului România Mare timp de două mandate din anul 2000 până în 2008. El a postat pe Facebook un mesaj trist despre fostul său președinte de partid.

“În fața morții, indiferent de etnie sau religie, ne plecăm capul cu regret și e de datoria noastră să îi pomenim cu respect pe cei plecați dintre noi, unii mult prea devreme. Am primit cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a intelectualului, scriitorului, omului politic Corneliu Vadim Tudor. Luptător din fire, cu un spirit aparte, de care societatea româneasă își va aminti peste ani și ani, un idol pentru mulți pionieri ai politicii și un adversar important pentru seniorii vieții politice din România, CORNELIU VADIM TUDOR a pierdut în această după-amiază lupta cu moartea.

Astăzi, când creștinii ortodocși marchează Înălțarea Sfintei Cruci, sufletul său s-a ridicat și el la ceruri, de unde va veghea, cu siguranță, asupra poporului român. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe cel care a fost Președintele Partidului România Mare, CORNELIU VADIM TUDOR, și care a crezut cu ardoare în idealurile sale! Odihnă veșnică alături de îngeri! Condoleanțe familiei îndoliate și tuturor celor care l-au cunoscut și trec acum prin momente grele pricinuite de trecerea în eternitate a fostului om politic CORNELIU VADIM TUDOR”, a scris Gelil Eserghep.

 

Gelil Eserghep, președinte UDTTMR
Gelil Eserghep, președinte UDTTMR

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*