Poliția Locală Constanța, cu ochii pe prostituatele din oraș. Oamenii legii au aplicat amenzi de aproape 18.000 lei

Adolescent de 14 ani, surprins în timp ce tâlhărea alt minor în Constanța. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni își extind aria de acțiune. Astfel, ultimii contravenienți luați în vizor sunt persoanele care practică prostituția. 

În perioada 19 – 28 februarie, lucrătorii Direcției Generale Politia Locală Constanța au acționat în mai multe zone din oraș pentru prevenirea și combaterea activităților de cerșetorie, vagabondaj sau prostituție pe raza municipiului Constanța.

În cadrul acțiunii s-au monitorizat zonele criminogene și s-a acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și restabilirea unui climat public civilizat.

Polițiștii locali au acționat în zonele: Gara CFR, Autogara Sud, Piața Griviței, bulevardul Tomis Lupoaică, Campus Universitar, Stadion Badea Cârțan, strada Ștefan cel Mare, Strada Unirii, bulevardul Aurel Vlaicu, strada Caraiman, Șoseaua Mangaliei, intersecțiile : bulevardul Ferdinand / bulevardul Tomis, bulevardul Al. Lăpușneanu / strada Soveja, bulevardul Mamaia / strada Mihai Viteazu, bulevardul Mamaia / strada Mircea cel Bătrân, bulevardul I.C Brătianu / strada Th. Burada, bulevardul Mamaia / strada Ion Rațiu.

În total au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.800 lei. Au fost identificate 35 de persoane care aveau ca scop atragerea unor bărbați în vederea întreținerii unor raporturi sexuale contra unor sume de bani sau foloase materiale, 6 dintre acestea fiind minore. Pentru acestea a fost notificată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în vederea luării măsurilor legale care le revin conform competențelor.

De asemenea au fost identificate 18 persoane care apelau la mila publicului pe raza municipiului Constanța, iar în conformitate cu prevederile legale acestea au fost au fost predate Direcției Generale de Asistență Socială Constanța spre competentă soluționare.

Tot în cadrul desfășurării acestor activități specifice polițiștii locali au depistat două persoane care erau căutate de autoritățile române, fapt pentru care acestea au fost predate lucrătorilor din cadrul Poliției municipiului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*