Polaris M Holding ne provoacă: “Viața în plastic, chiar e fantastică?”

Plasticul, o invenție minunată, dar toxică

Plasticul a devenit cel mai de succes material inventat vreodată de om. Astăzi, el este prezent în viață noastră pretutindeni și în aproape toate produsele și serviciile pe care le folosim.

Dacă cineva v-ar spune că achiziționează câte un pix pentru fiecare text scris sau câte o periuța de dinți pentru fiecare spălat pe dinți, primul gând care v-ar trece prin cap ar fi :„ de ce o asemenea risipă?”. Dar pare normal să achiziționați câte un PET de fiecare data când beți apa.

Dacă facem un exercițiu de imaginație legat de frecvență activităților umane, puțini sunt cei care joacă tennis, în schimb băutori de apa suntem toți. Dacă am capta într-o singură imagine PET-urile folosite pe Terra zilnic, rezultatul ar fi îngrijorător. Am vedea munți din plastic, pe care mediul natural îi poate procesa doar în mii de ani sau niciodată.

Deși recunoaștem că nu întotdeauna este necesar, continuăm să achiziționam obiecte de unică folosință pentru că ne ușurează viață. Astăzi comoditatea și indifenta noastră conduce la poluarea apelor, a solului, la dispariția unor specii de animale și la distrugerea ecosistemelor în mod ireversibil.

Ne întrebăm în ce moment al evoluției societății a devenit acceptabil și moral să folosim obiectele din plastic o singură data și apoi să le aruncăm la coșul de gunoi? Dacă facem câteva cercetări, aflăm că odată ce am devenit consumatori, am încetat să folosim plasticul rațional, deoarece plasticul este materie prima ieftină. Astfel am îmbrăcat totul în plastic, de la industria alimentară până la electronice. Însă, la ceea ce nu ne gândim este prețul pe care îl plătește Terra pentru confortul nostru.

La apariția plasticului pe piată, populația refolosea inventiv acest material, prețuindu-l. De ce azi îl irosim ?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*