Polaris M Holding anunță că a fost pusă în situația de a modifică programul de colectare a deșeurilor

Firma Polaris anunță că modifică programul de colectare a deșeurilor

Compania Polaris M Holding Constanța anunța că începând cu data de 1 martie, firma Tracon, administratorul rampei ecologice DEDMI Ovidiu, își scurtează programul de lucru, obligând în același timp compania Polaris M Holding să schimbe programul de colectare a deșeurilor provenite de la cetățeni, instituții publice și agenți economici. 

În ultimele zile, în care s-a instalat cod portocaliu de temperaturi scăzute, s-a înregistrat un decalaj în programul de colectarea a deșeurilor, care nu a depins de compania Polaris, ci de modificarea programului de lucru aplicat de firmă Tracon. Astfel, începând cu data de 1 martie și în mod special în zilele de 3 și 4 martie, Polaris M Holding s-a regăsit în imposibilitatea de a colectă integral deșeurile de pe rază municipiului Constanța, deoarece nu a avut unde să le depoziteze.

În urmă modificării programului de lucru, rampă ecologică nu mai funcționează 24 h/ 24 h, astfel și programul de colectare a deșeurilor, desfășurat de Polaris, suferă modificări, deoarece acesta depinde în totalitate de accesul la rampă ecologică DEDMI Ovidiu.

Noul program de lucru al firmei Tracon este următorul:

Luni-Vineri – 7:30 – 17:30;
Sâmbătă-08:00 – 15:30;
Duminică – Închis (la fel în orice zi legiferată că nelucratoare).

Pentru remedierea acestei probleme, Polaris M Holding a înaintat o adresă către Primăria Municipiului Constanța, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns.

Astfel, în ziua de duminică, când rampă ecologică este închisă, cantitatea de deșeuri colectată ajunge la aproximativ 250 de tone, deșeuri care rămân neridicate până a două zi, când platformele sunt deja supraîncărcate. În aceste condiții, se poate observă cu ușurință că noul program al firmei Tracon nu permite desfășurarea activității de colectarea a deșeurilor în condiții optime. Modificarea programului de lucru provoacă blocaje în colectarea deșeurilor și afectează sănătatea populației, precum și imaginea orașului.

În această situație, compania Polaris M Holding anunța cetățenii, agenții economici și instituțiile publice că activitatea de colectare a deșeurilor se va realiză în funcție de programul depozitarului și nu-și asumă responsabilitatea pentru viitoarele blocaje cauzate de scurtarea programului lucru adoptat de firmă Tracon.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*