Plătești taxele online? Primești un breloc de la SPIT

Site-ul SPIT Constanța
Site-ul SPIT Constanța

În vederea promovării serviciilor online dezvoltate de SPIT, contribuabilii care își vor crea cont E-tax în anul 2017, precum și cei care sunt utilizatori E-tax vor primi brelocuri „SPIT online“ prevăzute cu fise pentru deblocarea coșurilor de cumpărături din supermarketuri.

În cazul utilizatorilor deja înregistrați expedierea brelocului se va face la adresa de corespondență declarată în evidențele fiscale, iar persoanelor care își crează cont E-tax în anul 2017, predarea brelocului se va face la solicitarea/eliberarea userului și parolei pentru accesarea contului la ghișeele instituției.

Pe această cale, amintim serviciile online puse la dispoziție de SPIT, în scopul reducerii timpului de transmitere a informaţiilor, simplificării serviciilor publice oferite și eficientizării activității instituției:

1. „Plata online a impozitelor”–plata prin intermediul cardului bancar pe site-ul instituţiei, vizionarea patrimoniului și a plăţilor efectuate;
2. „Plata online a amenzilor”–plata amenzilor prin intermediul cardului bancar;
3. „Certificat fiscal online”–obţinerea certificatelor fiscale ce pot fi folosite în alte scopuri decât pentru înstăinarea bunurilor;
4. „Declaraţii online”–depunerea online a declaraţiilor de impunere;
5. „Etax Mobile” – plata prin intermediul telefonul mobil, prin intermediul aplicaţiei E-Tax Mobile SPIT, dezvoltată pentru Android şi iOS;
6. “Înscriere în audiență”-înscrierea în audiență la unul dintre șefii de compartimente;
7. “Află unde este cererea ta”-verificarea stadiului documentelor înregistrate;
8. „Verifică certificat fiscal” – verificarea certificatului fiscal în baza numărului, a datei de înregistrare a documentului şi a cheii de control alocate;
9. „Verifică fişa de înmatriculare auto”- verificarea autenticităţii fişei de înmatriculare auto.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*