Planul Urbanistic Zonal pentru fabrica de amidon din Medgidia, prezentat în dezbaterea publică

Plan Urbanistic Zonal, fabrica de amidon din Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Municipiul Medgidia este cu un pas mai aproape de realizarea unei noi investiții importante – fabrica de amidon.

Joi, 07 februarie, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema: ,,Inițiere PUZ – construire fabrică de amidon, instalații aferente, clădiri de birouri, administrative și împrejmuire imobil – teren identificat cu nr. cadastral și extras de carte funciară 106771, municipiul Medgidia”, inițiator –  SC Omnia Europe SA.

Dezbaterea a fost prezentată de reprezentanții firmei de proiectare, Specto Management Solutions – arhitect Dana Gosporovici și coordonatorul proiectului, Bariș Ubus. Prin planul urbanistic zonal se stabilesc condițiile pentru: utilizarea funcțională a terenului în relație cu planurile de urbanism aprobate în zonă, reglementarea funcțiunii terenului,  modului de ocupare a terenului și condițiile de realizare a construcțiilor.

Terenul analizat în P.U.Z. este situat în partea de est a municipiului Medgidia, la sud de Canalul Dunare Marea Neagră, într-o zonă industrială parțial funcțională, în proprietatea S.C. Omnia Europe S.A., conform C.F. nr. 106771. Suprafaţa de 103.038,96 mp a teritoriului analizat în P.U.Z. este alcătuită din teren viran neconstruit, neexistând riscuri naturale în zona studiată şi nici în vecinătăţi. În zonă nu sunt surse majore de poluare a mediului.

După faza aprobării Planului Urbanistic Zonal va urma obținerea autorizației de construcție, aceasta urmând a se realiza în mod etapizat, producția crescând treptat până în anul 2025. Inițial vor fi 170 de angajați, iar apoi numărul lor va ajunge la 200.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*