UPDATE FOTO Pilotul MIG-ului prăbușit la Nazarcea, Adrian Stancu, transferat la un spital din București. Parchetul militar a demarat o anchetă

Avionul MIG 21 LanceR, prăbușit la Nazarcea. FOTO Cătălin Schipor
Avionul MIG 21 LanceR, prăbușit la Nazarcea. FOTO Cătălin Schipor

Locotenent-comandorul Adrian Stancu al cărui avion s-a prăbușit pe 12 iunie la Nazarcea părăsește Spitalul de Urgență Constanța pentru un spital din București.

Bărbatul în vârstă de 35 ani a supraviețuit pentru că s-a catapultat înainte de impactul avionului cu solul. El a fost găsit inconștient de către cadrele medicale, dar a ajuns la spital conștient și cu un traumatism de coloană lombară.


Citește și FOTO VIDEO UPDATE MIG 21 Lancer, prăbușit între localitățile constănțene Nazarcea și Culmea. Pilotul Adrian Stancu a reușit să se catapulteze înainte de impact


Medicii au decis transferarea lui la București. Transferul nu va fi unul obișnuit, cu elicopterul SMURD. Pilotul va merge la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu cu o ambulanță de la Serviciul Județean Constanța și de acolo va fi preluat cu un avion al MApN.

“Pacientul este conștient, colaborant, echilibrat hemodinamic și respirator. În urma investigațiilor în regim de urgență s-au constatat leziuni la nivelul coloanei vertebrale și s-a decis de căte Ministerul Apărării Naționale transferul cu ambulanța la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de unde va fi transportat de un elicopter specializat la București la Spitalul Militar Central. El ar fi putut fi tratat și la Constanța, numai că așa s-a luat decizia de către Minister”, a declarat dr. Cătălin Grasa, directorul Spitalului de Urgență Constanța.

UPDATE 21.00 – Veștile de la medicii din București nu sunt tocmai bune. Specialiștii de la Spitalul Militar Central spun că pilotul nu poate să-și miște picioarele. El a suferit o fractură de coloană, fractură la călcâi, apă la plămâni și are lovituri la cap.

Adrian Stancu urmează să intre în operație pe 13 iunie.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul MIG-ului prăbușit
Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul MIG-ului prăbușit

Reamintim că Adrian Stancu era pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*