Petiție a elevilor olimpici cu privire la un subiect de informatică de la bacalaureat

Au fost afișate rezultatele obținute la Evaluarea Națională. FOTO CTnews.ro

Ministerul Educației este ținta unei petiții a elevilor nemulțumiți de una dintre probele de la bacalaureat. Mai exact, de baremul aplicat pentru un subiect, existând și o altă rezolvare, corectă, dar care nu este în baremul de corectare. 

Mai mulți elevi, unii dintre ei olimpici la informatică, s-au trezit că deși au rezolvat bine un subiect, acesta nu le este  luat în calcul și sunt depunctați.

Înainte de a a contesta rezultatele, care se poate face de abia după data de 4 iulie, elevii nemulțumiți au inițiat o petiție online pe care o vor iniția Ministerului Educației.

„Bacalaureat Informatica Sesiunea Iunie-Iulie 2018 – Referitor la exercițiul 2 al subiectului al II-lea

În barem varianta corecta este b.4, în schimb folosirea unui arc de la un vârf la el însuși duce la obținerea ca rezultat a variantei a.3. În programa pentru Bacalaureat apare precizat la grafuri orientate noțiunea de arc.

Corect ar fi sa fie punctate ambele variante din moment ce nu s-a precizat ca nu se pot folosi arcuri de la un vârf la el însuși“, se arată în petiția elevilor care a strâns aproape 300 de semnături.

Petiția poate fi accesată și susținută aici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*