Peste 700 șoferi care “au uitat” să elibereze locurile de parcare plătite de alții, sancționați de Poliția Locală Constanța în ultimele 4 luni. Amenda pentru o astfel de abatere ajunge la 1000 lei

Începe războiul parcărilor. FOTO Cătălin SCHIPOR

De la începutul lunii noiembrie 2018, de când a fost modificată regulamentul parcărilor din municipiu Constanța, sute de constănțeni și-au căutat dreptatea pentru locul de parcare la Poliția Locală.

Potrivit prevederilor legale în vigoare din noiembrie 2018, cei care au plătit pentru un loc de parcare nu îl mai pot folosi decât în intervalul orar 17:00 – 08:00 de luni până vineri și 24 de ore din 24 în weekend. În restul timpului, locul de parcare poate fi folosit de orice șofer. În plus, nu mai au voie să ridice nici sistemul de blocare al locului de parcare, riscând să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 600 și 1000 lei. S-a mizat pe bunul simț al conducătorilor auto care să elibereze locul de bună voie atunci când îi expiră timpul.

Bunul simț însă lipsește la sute de șoferi, iar asta se poate vedea exact din statistica Direcției Generale a Poliției Locale Constanța. De la intrarea în vigoare a modificării de HCL, de la 1 noiembrie și până la 28 februarie, la dispeceratul DGPL Constanța au fost înregistrate 723 sesizări care vizau ocuparea locurilor de parcare destinate unor persoane fizice sau juridice ce dețineau autorizația emisă de autoritatea publică locală în scopul rezervării locului de parcare.

Dintre acestea, până la ajungerea unui echipaj al Poliției Locale la locul solicitării, 116 nu s-au confirmat. Suplimentar, 209 cetățeni au revenit telefonic la diferență de câteva minute după primul apel și au spus că nu mai este necesară intervenția organelor de poliție locală, deoarece locul a fost eliberat sau situația s-a remediat.

În schimb, au rămas 398 de cazuri de nesimțire care au fost sancționate contravențional de către polițiștii locali.

„Solicităm cetățenilor să sesizeze aspectele legate de blocarea/ocuparea fără drept a locului de parcare la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate. În acest moment autoritatea publică locală este în procedura de eliberare a locurilor de parcare de dispozitivele metalice montate pentru rezervarea acestora“, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Aceștia au mai precizat faptul că reabilitarea locurilor de parcare se face de către administratorul tramei stradale SC Confort Urban.

„Atunci când se va face, trasarea, demontarea dispozitivelor, numerotarea locurilor de parcare, inscripționarea acestora vom putea corela situația de fapt cu cea drept“, a subliniat purtătorul de cuvânt al DGPL Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*