Percheziții ale polițiștilor de la transporturi la un afacerist țepar

Suspecții au fost vizitați de către mascați. FOTO Captură video

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Constanța. În urma descinderilor au fost ridicate documente și înscrisuri cu valoare probatorie. Un bărbat, de 33 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 1 ianuarie 2015 – 1 ianuarie 2017, persoana în cauză, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi ascuns sume de bani din contul societății pe care o reprezenta și ar fi invocat datorii fictive, în scopul fraudării unui creditor.

De asemenea, bărbatul ar fi indus în eroare creditorul, prezentându-i două extrase de pe contul bancar al societății, existând indicii rezonabile că ar fi falsificat înscrisurile prin contrafacerea scrisului.

Totodată, acesta ar fi efectuat retrageri din contul bancar al societății pe care o reprezenta, sumele de bani fiind folosite în scop personal, fiind efectuate plăți nejustificate către diverse persoane fizice sau juridice, într-un scop contrar intereselor societății.

Bărbatul în cauză a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și folosire, cu rea-credință, a creditului de care se bucură societatea. În cursul zilei de astăzi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*