Pe 2 aprilie, de Ziua internațională de Conștientizare a Autismului, sunt porțile deschise la Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism

Unul din 100 de copii are autism. FOTO Michal Parzuchowski

În fiecare an, pe 2 aprilie, comunitatea internaţională celebrează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, zi stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în decembrie 2007. Cu acest prilej, pe întreg mapamondul se desfăşoară evenimente menite să atragă atenția asupra acestei afecțiuini. Autismul, tulburare complexă neurobiologică cu efecte asupra comunicării, relaţiilor sociale şi comportamentului persoanei și care afectează aproximativ 67 de milioane de persoane în întreaga lume. Unul din 100 de copii are autism. „Autism România“ estimează că, la nivel național, ar fi afectaţi aproximativ 40.000 de copii.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța celebrează, prin Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Astfel, timp de două zile, centrul își deschide larg porțile pentru toți cei interesați să cunoască activitățile noastre, să afle mai multe lucruri despre ceea ce înseamnă autism și metodele de recuperare.

Copiii, beneficiari ai Centrului de Zi, au pregătit și surprize pentru oaspeți: împreună cu voluntari de la Liceele „Decebal“ și „Mihai Eminescu“ vor derula, luni, 1 aprilie, de la ora 10.30 și marți, 2 aprilie, de la ora 10.00, ateliere de pictură.

La nivelul județului Constanța se află în evidențe peste 400 de copii cu afecțiuni din spectrul autist, cu certificat de handicap. La Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism – inaugurat în anul 2009 cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța – fac terapie 42 de copii cu vârste de la 3 la 9 ani. Centrul este deservit de 6 psihologi, 5 psihopedagogi, 3 logopezi. Aici, copiii fac terapii cognitiv-comportamentale, terapii de comunicare, logopedie, terapia prin artă, ludoterapie, ergoterapie, iar pentru părinți există servicii de consiliere de grup.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*