Parcare subterană cu parc deasupra. Proiectul menit să elimine mașinile din zona centrală a orașului Constanța

Parcare subterană, construită sub un parc. FOTO automotionparking.com
Parcare subterană, construită sub un parc. FOTO automotionparking.com

Constanța ar putea avea parcări ca în New York: mașinile ascunse în subsolul unui parc. Ideea a fost dezvoltată de primarul interimar Decebal Făgădău, la finalul Ședinței Extraordinare a Consiliului Local Municipal.

Edilul spune că orașul are nevoie de cât mai multe parcări supraterane, supraetajate și subterane, iar zona centrală este sufocată de mașini.

“Ne dorim ca tot parcul dintre Bulevardul Mircea și Bulevardul Tomis să găzduiască o parcare subterană suficient de mare ca să nu mai vedem în zona centrală, pe o rază de un kilometru, nicio mașină parcată. Va fi o parcare cu parc deasupra, gândită ca și temă de proiectare cu acces din Bulevardul Tomis și Mircea cel Bătrân. Pe strada Ștefan cel Mare va fi închisă pentru că vrem ca Strada Ștefan cel Mare să fie pietonală”, e explicat Decebal Făgădău.

Primarul interimar spune că toată zona peninsulară se va transforma în zonă pietonală. Accesul cu autoturisme va fi permis doar riveranilor și mașinilor de aprovizionare. Făgădău nu a specificat data la care aceste proiecte vor fi realizate, dar a spus că totul ține de implementarea proiectelor pe cele peste 20 de străduțe din zona peninsulară.

Ideea unei parcări construite sub un parc nu este nouă. Ea a apărut în New York în urmă cu doi ani și jumătate. Americanii vorbeau atunci de avantaje precum: bani din parcări reinvestiți în natură și lipsa poluării fonice și cu gaze de eșapament.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*