“Omul pasăre” vine la Aeromania

Omul Pasăre, Nicolae Mihăiță
Omul Pasăre, Nicolae Mihăiță

Nicolae “Mami” Mihăiță este o adevărată legendă printre aviatorii români, ceea ce îl pune pe lista prezențelor obligatorii la airshow-ul AEROMANIA din 2 iulie 2016, de la aeroportul TUZLA. La 80 de ani, este cel mai în vârstă pilot român care încă zboară.

De peste 60 de ani, planorismul este pentru el un drog de care nu se poate lipsi, lucru ce îl ambiţionează să participe în continuare la competiţiile naţionale, unde este obişnuit cu podiumul câştigătorilor. Nicolae Mihăiţă, zis Mami, este un personaj despre care toţi cei care pilotează au auzit şi pe care îl admiră pentru modul lui unic de a zbura, din instinct, “aşa ca o pasăre”, cum îi place sa spună.

Viața sa fascinantă ale cărei episoade şi capitole sunt povestite şi repovestite cu admirație şi respect în breaslă, este marcată şi de evenimente triste – ca accidentul fiului său, Luci, care s-a prăbușit în timpul unui antrenament cu deltaplanul și a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. Mami însă continuă să zboare ca și cum ar face asta pentru două persoane. Acum este instructor voluntar la Aeroclubul de planorism şi are recorduri nedoborâte de peste 10 ani. Mii de elevi au zburat pentru prima dată singuri, instruiţi de el.

În onoarea lui Nicolae “Mami” Mihaiță, Alexandru Mavrodineanu și Mihai Grecea, prietenii, elevii și admiratorii săi au realizat, cu sprijinul HBO Europe, un documentar observaţional de 76 de minute difuzat, în premieră, pe 23 octombrie 2014 la HBO.

Întâlnirea de la Tuzla, de pe 2 iulie, este una emoționantă pentru toți. Directorul aeroportului, Adrian Vasilache, dar și air-boss-ul Mugurel Toma împreună cu comentatorul mitingului aerian, Andrei Lucescu sunt doar câțiva dintre cei care au protejat și promovat legenda Nicolae “Mami” Mihaiță.

Pentru pasionații de aviație, dar și pentru presă, este o ocazie de a pune întrebări și de a primi răspunsuri, de a-și arăta suportul față de oameni deosebiți și față de poveștile lor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Weekendul aviației la Tuzla - AEROMANIA 2016 - Delta Litoral Travel

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*