Ocupație profitabilă – un cerșetor a câștigat aproape 60 de lei în 30 de minute

Cerșetorul a fost amendat și lăsat fără banii obținuți din activitatea ilegală. FOTO Poliția Locală

Cei care apelează la mila publicului pot câștiga pe o lună de zile echivalentul a unui salariu de invidiat și greu accesibil multor români. Numai că afacerile au început să le fie stricate de către polițiștii locali, iar banii obținuți din cerșetorie ajung la bugetul local.

În cursul zilei de 9 februarie, polițiștii locali din cadrul DGPL Constanța au depistat o persoană cu un picior amputat care apela la mila publicului în intersecția I. C Brătianu cu strada Th. Burada. Persoanei în cauză i s-a aplicat o sancțiune contravențională cu măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie. Este vorba de 58 de lei, bani pe care persoana în cauză i-a strâns în aproximativ 30 de minute. Cu alte cuvinte, o astfel de persoană poate câștiga în mod ideal peste 100 de lei pe oră, sau mai bine de 800 de lei pe zi.

Banii reținuți de la contravenient au fost predați conform procedurii. Polițiștii locali fac un apel la cetățeni să nu mai dea curs cererilor/rugăminților unor astfel de persoane, și astfel, împreună să se asigure un climat public civilizat.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*