O navă a Forțelor Navale Române preia comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG – 2

puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274). FOTO SMFN

România preia de joi, 16 ianuarie, comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG – 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), în cadrul unei ceremonii care va avea loc, de la ora 10.00, în Terminalul pasageri al Portului Constanța.

Comanda SNMCMG-2, asigurată de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin Vlad, se va exercita, timp de șase luni, de la bordul navei-comandant, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), din dotarea Forțelor Navale Române. Din statul major al grupării fac parte și trei ofițeri din forțe navale partenere, conform politicii NATO de organizare a grupărilor navale permanente. Misiunile SNMCMG-2 din perioada ianuarie – iunie 2020, care vor fi desfășurate în Marea Neagră și Marea Mediterană, vor fi executate de nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia, conform graficului de generare al forțelor realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

SNMCMG-2 va acționa în Marea Neagră și în Marea Mediterană pentru asigurarea capacității de reacție imediată la nivelul NATO, precum și pentru creșterea interoperabilității dintre forțele navale aliate și promovarea imaginii Alianței Nord Atlantice. O primă activitate conexă este sosirea în Portul Constanța, în perioada 14-20 ianuarie, a vânătorului de mine turcesc „Akçay” (M 270) și a dragorului de mine bulgăresc „Priboy” (63), nave ce vor intra în compunerea grupării SNMCMG-2, urmând a desfășura, împreună cu puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, activități de pregătire a misiunilor specifice, planificate în Marea Neagră și Marea Mediterană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*