O demisie pentru fiecare duș cu apă rece făcut de constănțeni

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Cunoști sentimentul acela când te speli cu apă rece? Când dușul este atât de rapid încât abia aștepți să se termine ca să te poți încălzi și apoi să pleci la muncă?

Dar cum e să fii la zi cu toate facturile și să nu ai apă caldă pentru că un Primar și un director de Regie de Termoficare și-au bătut joc de banii tăi?

Ei bine, de asta au parte 200.000 de constănțeni. Nu din cauza lipsei de bani, ci din cauza unui oraș și a unor instituții prost conduse.

Decebal Făgădău, primarul doar cu numele al orașului Constanța și Liviu Popa, directorul RADET. Ei sunt cei ale căror nume trebuie să le cunoști pentru că ei sunt cei care au lăsat un oraș întreg fără apă caldă.

Situația stă cam așa: Nici Decebal Făgădău, nici Liviu Popa nu sunt branșați la sistemul public de termoficare, așa că nu le pasă de ce fac restul de 200.000 oameni care nu au apă caldă și căldură.

E nevoie să mai spunem că taxele de debranșare de la RADET sunt de 551 lei pentru un apartament. Regia impune ca aceste debranșări să se facă doar până în luna septembrie. Soluția e simplă: faci debranșarea de la RADET să fie gratuită și oferi subvenții celor care vor să-și instaleze centrale pe gaz. Sau chiar aduci RADET în anul 2018 și urmezi proiectul cu centrale mici, de cartier sau de bloc pe gaz și în felul acesta rupi complet legătura cu CET-ul.

RADET a adunat datorii istorice către CET. Nu au plătit facturile cu nemiluita. Atunci când au fost somați să le plătească, s-au bazat pe faptul că CET-ul a fost preluat de o altă firmă (cu tot cu datorii) și au găsit o chichiță legală prin care să refuze plata vechilor facturi.

Atunci când venea o factură nouă de la CET, RADET plătea doar acea sumă. Cei de la CET o socoteau în contul celei mai vechi facturi și a penalizărilor, așa cum e normal.

Datoriile RADET către CET sunt de 256,3 milioane lei. Din această sumă, doar 32,4 milioane lei sunt penalități. Restul reprezintă facturi neplătite.

Consiliul Local al Municipiului Constanța este acționar unic al RADET. Consiliul dispune de sumele necesare pentru plata integrală a tuturor datoriilor și penalizărilor și le poate plăti chiar și mâine. Nu a făcut-o, deși chiar zilele trecute a fost Ședința de Consiliu Local Municipal, iar CET a somat RADET să plătească facturile încă de pe 10 septembrie. Nu o fac din orgoliu.

Decebal Făgădău și Liviu Popa au orgolii. Tu faci duș cu apă rece. Să-ți aduci aminte de asta data viitoare când plătești factura sau când mergi la vot!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*