UPDATE FOTO O aeronava P-3C Orion, la Constanța. Avionul, folosit în lupta antisubmarin, participă la un exercițiu pe teritoriu românesc

Aeronava P-3C Orion ajunge la Constanța. FOTO Mass Communication Specialist 3rd Class Juan Antoine King
Aeronava P-3C Orion ajunge la Constanța. FOTO Mass Communication Specialist 3rd Class Juan Antoine King

Aeronava P-3C vine astăzi, 11 octombrie, la un exercițiu organizat de Forțele Navale Române. Avionul de luptă aparține Batalionului de Patrula 9 al Forțelor Navale ale S.U.A.

Timp de trei zile, echipajul va lua parte la un exercițiu de luptă antisubmarin menit să sporească interoperabilitatea și capacitatea comună de a asigura securitatea și stabilitatea în Marea Neagră.

“Îmbunătățirea permanentă și exersarea strategiilor de lupta antisubmarin cu aliații NATO precum România este o prioritate pentru flota noastră și pentru Alianța Nord-Atlantică”, a declarat capitanul Bryan Durkee, comandant al Forței de Intervenție (CTF) 67, care coordonează aeronavele de patrulă maritimă în teatrele de operațiuni.

“Participarea aeronavelor noastre la antrenamente cu aliații din Marea Neagră și cu partenerii noștri este o misiune permanentă a Flotei a 6-a a SUA. Interacțiuni precum acestea sporesc cunoștințele profesionale ale tuturor celor implicați și le oferă acestora ocazia să împărtășească inovațiile tactice și practice și să faciliteze interoperabilitatea,” a adăugat acesta.

Militarii români de la Forțele Navale vor participa la un zbor demonstrativ în largul Mării Negre. Aeronava P-3C participă în mod constant la exerciții cu partenerii și aliații din regiunea Mării Negre. Cel mai recent, în luna iulie, o aeronavă P-3C Orion a fost prezentă la exercițiul de tactică antisubmarin Sea Shield, desfășurat de Forţele Navale Române.
Flota a 6-a a Forțelor Navale ale SUA din Europa/Africa, cu sediul de comandă la Napoli, in Italia, desfășoară o gamă largă de operațiuni navale, adesea comune sau întrunite în cooperare cu aliați și parteneri instituționali pentru a promova interesele naționale ale SUA și securitatea și stabilitatea în Europa și Africa.

Militarii din Forțele Navale Române, cei bulgari, americani și ucraineni participă în perioada 12 – 15 octombrie la exrciții în apele internaționale ale Mării Negre.

Fregata Regina Maria, dotată cu un elicopter Puma Naval, va avea la bord o grupă de Forțe pentru Operațiuni Speciale. Forțele Aeriene se alătură exercițiului cu două aeronave MiG 21 LanceR. Americanii vin și ei cu Distrugătorul USS Porter, ucrainenii aduc Fregata Hetman Sahaydachniy, iar bulgarii vin cu Fregata Verni.

UPDATE: Iată câteva imagini spectaculoase de la exercițiul desfășurat în Marea Neagră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*