FOTO VIDEO Medgidia celebrează longevitatea. Primarul Valentin Vrabie a premiat cuplurile din municipiu care aniversează Nunta de Aur

Seniorii Medgidiei, premiați de primarul Valentin Vrabie. FOTO CTnews.ro
Seniorii Medgidiei, premiați de primarul Valentin Vrabie. FOTO CTnews.ro

La trei zile după „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, Medgidia și-a sărbătorit cuplurile care au ajuns la aniversarea Nunții de Aur, 50 de ani de la oficierea căsătoriei. 80 de cupluri au fost invitate de către primarul Valentin Vrabie în sala de festivități a Casei de Cultură I.N.Roman, iar 68 dintre ele au onorat invitația. La ora 11 sala era plină ochi.

“E foarte frumos la 50 de ani de căsnicie ” spune o doamna brunetă și cochetă. “Dacă știi să trăiești cu limite, și cu urcușuri și cu coborâșuri, merge viața înainte frumos! Am crescut patru băieți, frumoși și-un soț foarte bun, de casă” adaugă repede doamna minionă.
Soțul doamnei ne face cu ochiul: “Totul e bine când e bine; numai când merge rău nu e bine. Dar, în rest, e perfect”.

Se spune că este ușor să faci o nuntă și să întemeiezi o familie, dar e foarte greu ca ea să treacă proba timpului, adică să reziste. Pasiunea începutului va fi înlocuită treptat de întelegere și de respectul reciproc – aceasta e adevărata dragoste, spun bătrânii. Și cu cât căsnicia e mai lungă, cu atât e mai rezistentă și mai durabilă.

“Oamenii ăștia sunt modele pentru comunitatea noastră. În primul rând, să păstrezi un mariaj 50 de ani înseamnă că ești un om care a reușit în viață și care trebuie privit cu admirație. Noi suntem undeva la jumătatea vârstei și deja simțim că lucrurile sunt destul de complicate. Tocmai de aceea, pentru momentul acesta important în viața unui om, trebuie să facem un gest de apreciere, oricât de mic ar fi. Oamenii aceștia au fost învățați pe parcursul vieții, trecând prin vremuri mult mai complicate, să se mulțumească cu puțin. Se mulțumesc cu atât de puțin încât și “bună ziua” dacă le dai, lor le râde fața. Am făcut acest lucru acum, ne-am întâlnit cu toții, ne-am dat bună ziua și respectul cuvenit” spune primarul Valentin Vrabie.

Într-o lume în care divorțul succede, de multe ori, la scurt timp căsătoria, există totuși familii care demonstrează că greutățile vieții pot fi depășite dacă există răbdare, înțelegere și încredere.

“Viața e foarte frumoasă; am întâmpinat și bune și rele, dar ne-am ținut tare, și, cu dragoste și cu respect, am reușit împreună” spune o doamna blondă, plinuță.

Prietena ei ține să adauge: “secretul e toleranța, înțelegerea și dragostea”.

Cuplurile au primit din partea Primăriei buchete de flori, diplome de fidelitate și o mie de lei pentru fiecare pereche de soți. La finalul ceremoniei au servit pișcoturi și au ciconit pahare cu șampanie, după care cu toții au fost invitați la un spectacol de folclor, chiar în sala unde a avut loc premierea. Cu toții au primit cu emoţie premiul de la edil, pentru ei fiind un moment deosebit.

“Noi trăim în acest oraș pe care EI l-au construit ! Le datorăm respectul nostru și cred că facem prea puțin pentru ei” a încheiat primarul Medgidiei, Valentin Vrabie.

Prin ceremonia organizată pe 4 octombrie 2018 celor mai longevive cupluri din oraș, edilii Medgidiei au ținut să arate că familia este cea mai importantă în comunitatea locală, iar pentru cuplurile ajunse la această bornă, iubirea celor dragi este mai de preţ decât orice cadou.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*