Nu ai primit înștiințarea de plată pentru impozitele pe anul 2017? Iată ce poți să faci

Site-ul SPIT Constanța
Site-ul SPIT Constanța

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii că înștiințările de plată au fost transmise, începând cu luna ianuarie, astfel:
– pentru persoanele juridice – în perioada 30.01.2017-10.02.2017.
– pentru persoanele fizice – începând cu data de 27.02.2017.

Expedierea acestora nu a fost efectuată în perioada anunțată anterior, respectiv 20-31.01.2017, întrucât a fost actualizată baza de date prin suprapunerea acesteia cu cea a Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Constanța (SPCLEP).

“Precizăm că 70% din totalul înştiinţărilor de plată emise au fost tipărite pe hârtie de culoare albă, pentru cei care au de achitat doar obligaţiile pentru anul 2017 şi 30% pe hârtie de culoare roz, pentru cei care au de achitat şi obligaţiile restante aflate în procedură de executare silită precum şi accesoriile aferente acestora”, au anunțat reprezentanții SPIT Constanța.

În cazul în care, până la sosirea înștiințărilor de plată, contribuabilii doresc să afle cuantumul impozitelor și taxelor datorate în anul fiscal 2017, pot opta pentru:
– obținerea de user/parolă pentru utilizarea aplicației E-tax, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro. Prin intermediul acestui cont se vizualizează obligațiile fiscale, patrimoniul bunurilor deținute și se pot efectua plăți;
– deplasarea la stațiile OMV Petrom, oficiile Poștei Române din municipiul Constanța, ghișeele instituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*