Noi măsuri luate de Primăria Cumpăna în cazul alunecării terenului pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

Situația surpărilor a fost verificată în teren. FOTO Primăria Cumpăna

În cursul zilei de vineri, 5 iulie, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cumpănă, la care s-a alăturat și Caraivan Glicherie, geolog în cadrul Institutului Geologic Marin.

Temă convocării a constat în analiză situației create de alunecarea terenului pe malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră , în zonă străzii Dunării , având în vedere că de la o zi la altă alunecarea de teren se extinde spre aval, crăpăturile din masivul de pământ se extind până la limită caselor și până la conductă de canalizare.

Comisia s-a deplasat pe teren, la față locului. S-a vizionat porțiunea de teren alunecată care afectează gospodăriile riveranilor. Au fost purtate discuții cu locuitorii din zonă afectată .

Au fost discuții între membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență și domnul Caraivan Glicherie, că și specialist geolog. Comitetul local pentru Situații de Urgență și- a continuat discuțiile în sală mare de ședințe din cadrul Primăriei Cumpănă, alături de funcționării din cadrul compartimentelor urbanism și registrul agricol , unde au fost propuse următoarele măsuri urgente :

  • Până luni, 8 iulie, ora 12.00, compartimentele urbanism și registrul agricol din cadrul primăriei vor definitivă situația juridică a imobilelor cuprinse între Stradă Dunării și stradă Migdalului (primul și al doilea rând de case).
  • Informarea cetățenilor pe toate căile de comunicare asupra interzicerii
    copiilor de a mai staționa pe malul Canalului, în apropierea zonei afectate.
  • Se va proceda la o acțiune de curățenie pe malul Canalului, ceva fi
    coordonată de către domnul viceprimar .
  • Se va pune la dispoziția lui Caraivan Glicherie a hărților cu zonă
    afectată.
  • Se vor monta de urgență panouri de avertizare cu inscripțiile “ATENȚIE, PERICOL DE PRĂBUȘIRE”.
  • Se va proceda la inventarierea locuințelor de tip ANL ,rămase libere. De asemenea, casă aflată de la intrarea în localitate și care se află în proprietatea comunei Cumpănă,( fostă casă a familiei Baciu) va fi reparată și renovată în vederea punerii la dispoziția familiilor ale căror imobile sunt afectate de alunecările de teren, în cazul unei evacuări . În acest moment sunt disponibile un număr de 3 garsoniere de tip ANL .
  • Se vor identifică și inventaria terenurile rămase libere de pe teritoriul
    Comunei pentru a fi puse la dispoziția familiilor care ar putea fi afectate de prăbușirea malului de pământ.
  • Se va anunța în scris populația cu privire la probabilitatea evacuării dacă situația o va impune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*