Noi cazuri de înșelătorie prin metoda “Accidentul” la Constanța. Persoană care are acum nevoie de “ajutor”, este acum o “cumnată” sau “cuscra”

Adolescenți cercetați penal după ce au furat telefoane mobile dintr-un magazin din Constanța

Polițiștii constănțeni se cofruntă cu noi cazuri de înșelăciuni prin metoda “Accidentul”. Acum, povestea este puțin schimbată, victimele fiind sunate de către o “cumnată” sau de o “cuscră”.

În după amiaza zilei de 28 octombrie, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 76 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelat pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind cuscra sa. Respectiva i-a spus că a suferit un accident și este la spital.

Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de o sumă de bani.

Bătrâna a oferit 7.600 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul său.

12 ore mai târziu, polițiștii aceleiași secții au fost sesizați de către o altă femeie, de 71 de ani, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind cumnata sa, informând-o că a suferit un accident și este la un spital din București.

Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 15.000 de euro.

Bătrâna și-a dat seama că poate fi victima unei infracțiuni de înșelăciune și nu a dat curs invitației, anunțând de urgență organele de poliție.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

UPDATE:

În cursul zilei de 28 octombrie, în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 81 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-ar fi recomandat ca fiind medic la un spital din Timișoara, informând-o că fratele acesteia ar fi suferit un accident, fiind nevoie de transportul lui la o unitate medicală din București.

Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de o sumă de bani.

Bătrâna a oferit suma de 19.200 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul său.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*