Nicușor Constantinescu, adus la DNA Constanța. Fostul șef al Consiliului Județean, cercetat în alte două dosare

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Nicușor Constantinescu a fost adus luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, el fiind cercetat în alte două dosare. Acestea sunt legate de niște plăți efectuate către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri pentru efectuarea unor lucrări.

Nicușor Constantinescu a fost adus la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a-i fi prezentate învinuirile aduse în alte două dosare instrumentate de procurorii anticorupție.

Fostul președinte al Consiliului Județean a afirmat că este cercetat într-un dosar în care este vizată firma Tel Drum și că este șantajat pentru a face denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea.

“Este dosarul în care este vizată firma Tel Drum a domnului Dragnea. Sunt șantajat pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul român”, a afirmat Nicușor Constantinescu.

Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, a explicat care a motivul prezenței clientului său la DNA.

“Este vorba despre două dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, din anul 2015, altul este un dosar din anul 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curții de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța și în esență vizează plăți nelegale efectuate de către domnul Constantinescu în calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Județean Constanța, plăți care au fost virate către RAJDP Constanța pentru efectuarea unor lucrări”, a declarat avocatul.

Marius Mocanu a mai spus că într-un dosar Nicușor Constantinescu are calitatea de inculpat, iar în cel de-al doilea de suspect. El a refuzat să dea declarații în fața anchetatorilor. Avocatul a spus că unul dintre dosare este legat de societatea Tel Drum.

“RAJDP Constanța a plătit o parte din sumele de bani respective la care am făcut referire către o societate Tel Drum. De aici a existat o discuție vizavi de această chestiune însă, la modul concret, nu a fost formulată o acuzație care să-l vizeze pe Liviu Dragnea. Probabil este o concluzie pe care a tras-o dânsul în urma faptului că se vehiculează numele acestei societăți. Este o chestiune de notorietate. Dar nu cunosc amănunte”, a explicat Marius Mocanu.

Nicușor Constantinescu se află în Penitenciarul Poarta Albă unde ispășește o pedeapsă de șapte ani și patru luni de închisoare după condamnările în dosarul Centrului Militar Zonal și din dosarul Retrocedărilor ilegale din Mamaia.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*