Nemulțumiri față de reînființarea Liceului Militar de Marină. Mutările de sedii propuse de ISJ Constanța deranjează toate părțile implicate

Inspectoratul Școlar Județean Constanta. FOTO Cătălin Schipor

În a doua săptâmână a începutului de an, inspectorul general școlar Petrică Miu a anunțat că începând cu anul școlar 2018 – 2019, în municipiul Constanța va fi reînființat Liceul Militar de Marină, desființat în 1998. Această decizie a tras după sine altele, care nu au fost însă la fel de bine primite: Liceul Militar de Marină ar trebui să funcționeze în cartierul Poarta 6, în locul Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” (cunoscut în oraș ca NAVROM), acesta la rândul său urmând a fi mutat  în locul Colegiului Tehnic „Vasile Pârvan”, care la rândul lui ar urma să se mute la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Decizia autorităților i-a luat prin surprindere pe dascălii de la Navrom, dar și pe elevii care încă mai au de studiat aici, dar și pe părinții acestora. Împreună au luat poziție și au emis un SOS prin intermediul unui comunicat de presă:

 

„Colectivul de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină ,,Alexandru Ioan Cuza” este bucuros de înfiinţarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar este, în acelaşi timp, consternat de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreţinută cu atâta efort de părinţi, elevi şi profesori. Suntem un liceu cu tradiţie de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din ţară (fostul Navrom), situat într-un oraş cu ieşire la mare, iar elevii noştri ne fac cinste, fiind absolvenţi ai Universităţii Maritime sau Academiei Navale,,Mircea cel Bătrân”. Chiar dacă nu sunt consideraţi elevi de elită, aşa cum sunt cerinţele la un liceu militar, şi elevii noştri au aceleaşi drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, aşa cum a fost catalogată cea a şcolii noastre de către reprezentanţi ai MAPN-ului şi ISJ-ului, într-un articol din presa locală. Nu înţelegem de ce trebuie să părăsim şcoala noastră şi să vină alţii în locul nostru! pentru că sunt elevi mai buni??? Nu toţi copiii au aceleaşi drepturi ??? Dacă se doreşte reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, se poate în fostul lor sediu din cartierul Coiciu sau într-un sediu nou, să fie dotat şi să devină optim pentru o şcoală de elită, nu să fie alungaţi, din propria casă, aproape 600 de elevi şi relocaţi în spaţii improprii educaţiei! Dorim şanse egale la o educaţie de calitate!“,  a transmis colectivul de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină,,Alexandru Ioan Cuza”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Forțele Navale Române reacționează în scandalul înființării Liceului Militar de Marină: nu s-a luat nicio decizie cu privire la locația acestuia | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*