Municipiul Constanța se află sub Cod Galben de ploi și vânt puternic

Nori de furtuna. FOTO Catalin Schipor

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, va ploua (se pot cumula peste 30 l/mp, ploile vor fi mai abundente îndeosebi spre seară şi noaptea). Vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 35 – 50 km/h ziua, iar noaptea peste 55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 18 grade, iar cele minime între 11 și 12 grade.

Primăria Municipiului Constanța a convocat comandamentul împreună cu SC RAJA SA, RATC, E-Distribuție Dobrogea, Confort Urban, ISU Dobrogea, Poliția Locală, Direcția Servicii Publice și Protecția Civilă.

Astfel, 42 de echipe sunt pregătite să intervină, dacă situația o impune, cu 16 autospeciale, 3 buldoexcavatoare, 6 echipe cu motopompe, 1 macara, 1 mașină cu braț hidraulic, 1000 de saci cu nisip și țapinari.

„Facem apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
  • Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*