EXCLUSIV VIDEO Condiții de mizerie pentru mămicile care alăptează la mall. Reprezentanții City Park dau vina pe lucrările de extindere

Mizerie în zona "Mama și copilul" de la City Park Mall. FOTO Răzvan Șerbănică
Mizerie în zona "Mama și copilul" de la City Park Mall. FOTO Răzvan Șerbănică

Ce face o mămică aflată la City Park Mall atunci când bebelușul ei vrea să mănânce? Poate să fugă spre casă sau să meargă în spațiul special amenajat pentru “Mama și copilul”. “Amenajat” este mult spus, dacă ne luăm după imaginile transmise de un cititor Constanța NEWSpe adresa redacției.

Răzvan Șerbănică a filmat spațiul dedicat mămicilor atât pe 20 iunie 2016, cât și în luna octombrie 2016. Ai crede că o astfel de zonă, de care depinde și starea și sănătatea bebelușului care este dus acolo pentru jumătate de oră pentru a fi schimbat și alăptat, este într-o curățenie exemplară. Ei bine… nu este așa.

În prima parte a clipului lui Răzvan Șerbănică vedem o toaletă în care rolele de hârtie sunt aruncate sub chiuvetă alături de câteva găleți murdare. Mămicilor nu le era oferit în vară un scaun, așa că întreaga operațiune de alăptare era făcută pe toaletă.

Același loc, patru luni mai târziu: săpunul lichid nu există, robinetul este pur și simplu rupt, iar gândacii umblă liberi peste chiuvetă și pe pereți. Scaunul destinat mămicilor lipsește și acum, dar atmosfera este întregită de o muzică mult prea stridentă.

Medicii spun că alăptarea este deosebit de importantă pentru un copil. Bebelușul nu doar se hrănește cu laptele matern, dar își atenuează setea și durerea, își găsește confortul și poate chiar adoarme la sânul mamei. Nu recomandăm mămicilor să plece de acasă cu cei mici, dar poate că unele dintre ele sunt nevoite să-și facă cumpărăturile și chiar nu își pot abandona micuțul.

Unde este “Echipa de curățenie”?

Așa cum era normal, am discutat și cu reprezentanții City Park Mall despre aceast situație nedorită, dar am fost surprinși să vedem că ei dau vina pe extinderea din acest an pentru igiena precară din zona “Mama și Copilul”. Este de apreciat promptitudinea cu care au răspuns la solicitarea redacției.

“În acest moment o echipa internă demarează o acțiune de curațare și igienizare extrem de serioasă, sub atenta supraveghere a management-ului mall-ului. 

Ne preocupa în mod serios sa asiguram cele mai bune condiții in toate spațiile publice din cadrul mall-ului, motiv pentru care ne-am autosesizat (SIC!) și, în cursul zilelor viitoare, vom realiza un proces de verificare a curațeniei din toate spațiile din City Park.

În prezent, suntem în plin proces de extindere și renovare a mall-ului, care include modernizarea tuturor spațiilor și aducerea lor la cele mai înalte niveluri de igiena, sigurantă și funcționalitate. În mall, există in permanență o echipă specializată de curațenie, care are obligația de a asigura și mentine igiena și de a semnala problemele de funcționalitate apărute, astfel că am demarat și o anchetă internă pentru a identifica cauza acestei situații neplăcute.

Vă asigurăm că vom lua toate masurile care se impun pentru a ne asigura ca pe viitor vor fi respectate toate standardele de igienă impuse de institutiile abilitate”, au declarat reprezentanții City Park Mall pentru Constanța NEWS.

Trebuie menționat că echipa Constanța NEWS nu își dorește o igienă impusă de instituțiile abilitate, ci doar de bunul simț. Atunci când un mall de milioane de zeci de Euro nu oferă condiții minime pentru un bebeluș care are nevoie să se hrănească, nu putem să discutăm despre o companie prietenoasă cu familia.

City Park Mall a organizat în 2015 o serie de evenimente dedicate mămicilor, iar în luna martie căutau printr-un concurs “Cea mai bună mamă”. Suntem curioși dacă au cautat-o și în zona dedicată “mamei și copilului”. Ne place să credem că nu este vinovată o biată femeie de serviciu și că City Park Mall ar putea să ofere un întreg spațiu dedicat mămicilor, dacă tot s-au extins.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. ..in plus: spațiul mama și copilul ar trebui sa existe lângă toate toaletele.. ceea ce nu se întâmplă acolo. Adica iei frunos căruțul și cobori scările dacă vrei sa schimbi copilul..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*