FOTO VIDEO Misiune de căutare și salvare a Gărzii de Coastă, ARSVOM și RAS Tuzla – o barcă cu trei pescari la bord este dată dispărută

Misiunea de căutare s-a făcut atât pe apă cât din din aer. FOTO RAS Tuzla

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța – Grupul de Nave Mangalia au fost informați telefonic în seara de 6 martie, în jurul orei 20.30 despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai de la ora 14.00 nu s-a întors în port și nu poate fi contactată.

Imediat după primirea apelului, de la nivelul Gărzii de Coastă, două nave ale Grupului de Nave Mangalia au fost trimise în misiune pentru găsirea ambarcațiunii, respectiv a persoanelor în cauză.

De asemenea, prin canalele de cooperare ale Politiei de Frontiera au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și Centrul de Coordonare pentru salvare Maritimă (MRCC).

Acțiunea de cautare si salvare este în desfășurare sub coordonarea MRCC Constanta, nava Poliției de Frontieră fiind desemnată coordonator la fața locului.

UPDATE:

În urma solicitării MRCC, elicopterul Eurocopter AS365 N înmatriculat YR RAH aparținând Regional Air Services – aeroport Tuzla – a decolat la ora 10:55, pentru a se alătura acțiunii de căutare și salvare coordonata de MRCC Constanța. În afara celor doi piloți, la borul elicopterului au fost și doi observatori.

Din păcate, după 2 ore 40 minute ore de zbor în care s-au acoperit 50 NM pe mare, 70 mile patrate (2.400 Km2 ), de la granița de sud până la travers epava Costinești, nu a fost găsit niciun indiciu al poziției ambarcațiunii.

„Elicopterul va fi pus la dispoziția coordonatorilor și mai departe dacă aceasta intervenție va fi considerată necesară“ au transmis reprezentanții RAS Tuzla.

UPDATE:

La căderea serii, majoritatea echipajelor participante la misiunea de căutare au fost retrase. Doar nava Artemis a ARSVOM s-a întors în zonă după ce a alimentat, mărind totodată și aria de căutare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*