Militarii din Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” au început un nou an de instrucție

Pentru militari, noul an înseamnă mai mult. FOTO MAPN

În data de 8 ianuarie, la nivelul unităţilor subordonate Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” din garnizoanele Constanţa, Topraisar, Murfatlar şi Medgidia s-au desfăşurat ceremonii militare ce au marcat deschiderea anului de instrucţie 2018.

Comandantul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, general de brigadă Dorin Toma şi locţiitorul comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghe Soare, au participat la ceremonia de deschidere a anului de instrucţie 2018 în garnizoana Topraisar.

La ceremonia militară ce a marcat deschiderea anului de instrucţie 2018 în garnizoana Constanţa, locţiitorul comandantului brigăzii, colonel Alexandru Jugaru, a trecut în revistă rezultatele obţinute în anul de instrucţie 2017 şi obiectivul fundamental pentru anul 2018, şi anume „creșterea capacității de luptă a structurilor marii unități în vederea îndeplinirii sarcinilor pentru apărarea naţională şi participării la operaţii militare în sistem integrat, în cadrul măsurilor de apărare colectivă sau misiunilor de stabilitate şi sprijin în afara teritoriului naţional, sub comandă naţională sau NATO.

De asemenea, locţiitorul comandantului brigăzii a dorit să precizeze că anul 2017 a fost un an marcat de participări la misiuni şi exerciţii multinaţionale, amintind aici cele mai importante – participarea la misiunea RESOLUTE SUPPORT în Teatrul de Operaţii Afganistan, două exerciţii mulţinaţionale în cadrul BSRF (Black Sea Rotational Forces) „PLATINUM EAGLE17”, exerciţiul multinaţional „AGILE SPIRIT 17” în Georgia, şi exerciţiul MĂRĂŞEŞTI 17 desfăşurat în Poligoanele Babadag, TIPTSA Capu Midia şi localitatea Borduşani.

Pentru anul 2018, Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” îşi propune să îşi consolideze pregătirea pentru realizarea capabilităţilor operaţionale şi să îşi îndeplinească misiunile încredinţate.

Succes în noul an de instrucţie, militarilor brigăzii!

Foto MApN: Gabără Gheorghe, Guiu Adrian, Claudiu Păscălin

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*